Bodrum Haberleri

MAHKEMEDEN KÖYLÜLERİN LEHİNE KARAR! BODRUM’DA TAŞ OCAĞI PROJESİNE YÜRÜTMEYİ DURDURMA

Muğla’nın Bodrum ilçesi Kızılağaç, Yalıçiftlik ve Çamlık mahallesi sınırları içinde kalan alanda açılmak istenen Taşocağını işletmek için idareden “ÇED gerekli değildir” raporu alan davalı şirkete karşı Bodrum halkının açtığı iptal ve yürütmenin durdurulması davasında Muğla 1. İdare Mahkemesi yürütülmesinin durdurulmasına, itiraz yolu kapalı olmak üzere, oybirliğiyle karar verdi.

Bodrum’un Kızılağaç, Yalıçiftlik ve Çamlık mahallesi sınırları içinde kalan alanda açılmak istenen Taşocağını işletmek için idareden geçtiğimiz yıl “ÇED gerekli değildir” raporu alınmıştı.

Özel bir taş ocağı alanını genişletmek için yeniden ruhsatlanmaya gitti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün 'ÇED gerekli değildir' kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için Muğla 1'inci İdare Mahkemesi'ne dava açıldı. Dava kapsamında, bilirkişi heyeti taş ocağında inceleme yaptı.

Bodrum halkının açtığı iptal ve yürütmenin durdurulması davasında Muğla 1. İdare Mahkemesi yürütülmesinin durdurulmasına, itiraz yolu kapalı olmak üzere, oybirliğiyle karar verdi.

“TALEPLERİMİZ HAKLI BULUNDU”

Köylülerin avukatı Remzi Kazmaz, “Sayın mahkemenin atadığı bilirkişilerin yaptığı incelemede bizim taleplerimiz haklı bulundu. Mahkeme Kızılağaç, Yalıçiflik ve Çamlık’ın geleceği için yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu karar Bodrumun geleceği için çok önemli bu konuda bize destek olan tüm köylüler ve belediye başkanımıza ve çevre dostlarımıza teşekkür ederim.

Üretim esnasında çok büyük miktarda toz ve gürültünün ortaya çıkacağı maden ocağının yakınında mesken ve yaşam alanlarının bulunduğunu ayrıca zeytinlik alanlarının olduğu 3 derece doğal sit alanı olduğu gerekçesiyle CED raporunun iptali kararı verilmesi için dava açmıştık.

Mahkemenin atadığı bilirkişilerin yaptığı incelemede bizim taleplerimiz haklı bulundu.

Mahkeme Kızılağaç Yalıçiftlik ve Çamlık mahallelerin geleceği için Yütütmeyi Durdurma kararı verdi.

Bize mücadelemizin başından beri destek olan köylülerimize, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a ve Çevreci dostlarımıza teşekkür ederiz" dedi.

(GÜZİDE KASIM)