Beritan YÜCEL--Muğla’nın Bodrum ilçesi Güvercinlik, Çamlık, Pınarlıbelen, Kumköy, Yalıçiftlik ve Kızılağaç mahallerinde özel bir şirket tarafından kurulmak istenen RES projesi 3. kez yargıya takıldı. Mahkeme “önemli doğa alanı” ve “orman alanı” nda kalan sahada rüzgar enerji santrali yapılması için verilen ÇED kararında hukuka uygunluk bulunmadığı sonucuna vararak 3.kez aynı firmaya iptal kararı verdi.

BODRUM BELEDİYESİNE HACİZ ŞOKU BODRUM BELEDİYESİNE HACİZ ŞOKU

Bodrum’da 6 mahallede özel bir firma tarafından yapılmak istenen RES projesine mahalle sakinlerinin 3.kez açtığı davada karar yine mahalle sakinlerinden yana oldu.

2014 yılında Güvercinlik, Çamlık, Pınarlıbelen, Kumköy, Yalıçiftlik ve Kızılağaç mahallerinin tepelerinde kurulmak istenen RES’ lerle ilgili köylüler Muğla İdare Mahkemesine dava açmışlardı. Mahkemenin projeyi iptal eden kararından sonra tekrar aynı bölgede RES kurmak üzere bakanlığa müracaat eden firma tekrar ÇED olarak RES çalışmalarına başlamıştı. Yaşam alanları içinde RES istemeyen mahalle sakinleri ikinci kez yargıya başvurmuştu ve mahkeme ikinci kez mahalle sakinlerinden yana karar vermişti. Bodrum’un RES istemeyen bütün çevre örgütleri ayakta olmasına rağmen firma 3.kez çevre bakanlığına başvurmuştu.

YÜRÜTMENİN DURDURULMASINA KARAR VERİLMİŞTİ

Geçtiğimiz aylarda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na açılan davada yürütmenin durdurulması kararı çıkmıştı.

“3. KEZ KAZANDIK”

Mahkeme önemli doğa alanı ve orman alanında kalan sahada rüzgar enerji santrali yapılması için verilen ÇED kararında hukuka uygunluk bulunmadığı sonucuna vararak 3.kez aynı firmaya iptal kararı verdi.

Dava avukatı Av. Remzi Kazmaz, “Güvercinlik Pınarlıbelen, Kumköy, Çamlık, Yalıçiftlik ve Kızılağaç bölgelerinde o güzelim arazileri kamulaştırıp bir kısmına RES direklerini kurarak gürültü ve görüntü kirliliği yaratacak. Diğer tarafında denize nazır Bodrum’un en güzel bakir yerlerinde turistik tesisler villalar inşa edilecek. Ve bu inançla 3. kez mahkemeye başvurarak şirketin bu oyununu 3. kez bozduk. Umuyoruz aynı şirket elini vicdanına koyar bir daha böyle vicdansızlık yapmaz. Ha yapacağım diyorsa, biz Bodrum köylüleri Bodrum Sevdalıları olarak buradayız. Geldikleri gibi gidecekler” dedi.

Editör: Gazete Muğla