Hazırlayan: Sinem Korkmaz

Muğla Gazetesi olarak, bugüne kadar yürüttüğümüz röportaj dizimizi bu kez de mahalle muhtarlarımızla gerçekleştiriyoruz. Muhtarlarımız sayesinde, kentimizin mahallelerini, mahalleler için ortaya konan çalışmaları öğrenme fırsatı edinecek, devletin temsilcileri olan muhtarlarımızı daha yakından tanıma fırsatı bulacağız.

İlk röportajımızı Orta Mahallesi Muhtarı Akif Karadana ile başlatıyoruz. Karadana ile olan söyleşimizde öne çıkan ifade, mahalleli ile bir aile olduklarıydı.

Mahalle sakinlerinin her birine eşit hizmet vermeye özen gösterdiğini vurgulayan Akif Karadana ile söyleşimize kendisini tanıyarak başlayalım mı?

Sizi tanıyabilir miyiz?

Öncelikle Muğla Gazetesi olarak bizlere bu fırsatı tanıdığınız için çok teşekkür ederim. Gazetenizde yerel dinamiklere yer vermenizi takdirle izliyoruz. Bunun içindir ki, bu söyleşileri önemsiyorum. 1955 yılında Muğla’da doğdum. Bu kentte büyüdüm, yetiştim ve saatçiliğe başladım. Saatli kulenin bakımlarını da ben yapıyorum. Evliyim 2 çocuk babasıyım ve torun sahibiyim.

Muhtarlıkta kaçıncı döneminiz?

Muhtarlıkta ikinci dönemim bitti üçüncü dönemimin içerisindeyim. 2009 yılından bu yana Orta Mahalle’nin muhtarıyım.

Mahallenizi nasıl tanıtırsınız?

Muğla’mızın en eski mahallerinden bizim mahallemiz. Çok güzel bir yer bizim mahallemiz, olumsuzluk içeren ne kötü bir olay yaşandı, ne de bir hırsızlık meydana geldi. Biz bir aile gibiyiz. Hepsi benim kardeşim, ablam, annem, babam, çocuğum. Mahallede dolaşırken her hanenin kapısını çalarak rahatlıkla girip çay, kahve içebilirim. Hepsini saygı ve minnetle seviyorum. Mahallemi çok seviyorum. Her birine eşit hizmet vermeye özen gösteriyorum.

Mahallenizde çözüm bekleyen sorunlar var mı? Varsa nelerdir?

Tabi mahallemizde sorunlar var. Eski bir Muğla mahallesiyiz. Rumlardan kalma, Yörüklerin bol olduğu bir mahalleyiz. Muğlalıların mahalleyi terk ettiği, köylerden göç alan bir mahalle durumundayız. Genel olarak ekonomik seviyesi düşük bir mahalle. Fakat devletimiz ve belediyelerimiz çok yardımcı oluyor. Bizde isteklerimizi zaman zaman dile getiriyoruz tabi bizlerle istişare kurarak ihtiyaçları öğreniyorlar. Ben sıklıkla mahalleyi dolaşırım ve mahallelinin ihtiyaçlarını isteklerini öğrenirim ve gerekli yerlere bildiririm. Gerektiği zaman kendi cebimden karşılarım fakat genel olarak bakıldığında mahalle olarak yapılmayan bir işimiz veya destek verilmeme durumu olmadı.

Helikopter kazasında yaşamını yitiren 4 kişi için tören düzenlendi Helikopter kazasında yaşamını yitiren 4 kişi için tören düzenlendi

Mahallenizin muhtarı olarak nasıl bir yönetim anlayışı içindesiniz?

Dediğim gibi biz bir aileyiz. Herkese aynı eşitlikte yetişmeye, isteklerini karşılamaya çalışıyorum. Örneğin, işe giremeyen genç arkadaşlar yanıma geliyor onlara iş imkanı sağlamak için birçok kişinin kapısını çalıyorum ricada bulunuyorum. Gerek kaymakamımızın gerek vekillerimizin yanına gidiyorum. Eğer elimizden gelecek bir iş ise, tabi ki bu olanakları sağlamaya çalışıyorum. Mahallelimin ne istediği benim için çok önemli. Bu yüzden elimden ne geliyorsa yapmaya çalışıyorum.

Muhtarlığı siyasetin içerisinde görüyor musunuz?

Kendim adına söyleyeyim, muhtarlığı siyaset karıştırarak yapmıyorum. Her partiden bana oy veren vatandaşlar var.  Muhtarlığı siyaset dışında görüyorum. Diğer muhtar arkadaşlarıma da bunu tavsiye ederim. Çok tutucu bir şekilde siyasetin içerisinde olmanın yarar sağlamayacağına inanıyorum. Muhtarlık yaparken siyaset olmayacak ki, her görüşten insan rahatlıkla size gelebilsin. Hangi siyasi partiye gönül veren olursa olsun, saygı duyuyorum.

Söyleşimizin sonunda sizden bir dilek temenni alalım.

Muğla’mızı seviyoruz. Bu virüs döneminde Allah devletimize, vatandaşımıza, belediyemize güç kuvvet versin. Herkes iyi olsun, yanındaki muhtaç insana el uzatsın.

Sorularımıza verdiğiniz samimi yanıtlar için teşekkür eder, muhtarlık döneminizdeki çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Editör: Gazete Muğla