Muğla Gazetesi olarak, mahalle muhtarlarımızla yürüttüğümüz röportaj dizimize Karşıyaka Mahalle Muhtarı Mustafa Topbaş ile devam ediyoruz. Muhtarlarımız sayesinde, kentimizin mahallelerini, mahalleler için ortaya konan çalışmaları öğrenme fırsatı edinecek, devletin temsilcileri olan muhtarlarımızı daha yakından tanıma fırsatı bulacağız. 

Menteşe ve Milas'ta hapis cezası bulunan şahıslar jandarmaya takıldı Menteşe ve Milas'ta hapis cezası bulunan şahıslar jandarmaya takıldı

Topbaş ile olan söyleşimizde öne çıkan ifade, ‘muhtar hizmet için vardır, biz herkese eşit hizmet vermekle görevliyiz’ oldu. 

“Kendi mahalleme muhtar oldum” diyen Mustafa Topbaş ile söyleşimize kendisini tanıyarak başlayalım mı?

MAHALLEMİZİN MUHTARLARI: MUSTAFA TOPBAŞ - KARŞIYAKA MUHTARI

Sizi tanıyabilir miyiz?

1964 yılında İkizce köyünde doğdum. Köy hizmetlerinden emekliyim. Emeklilikte muhtarlığa aday oldum ve kazandım.

Muhtarlıkta kaçıncı döneminiz?

Muhtarlıkta daha ilk dönemim.  Karşıyaka Muhtarı olarak ilk dönemimin içerisindeyim.

Mahallenizi nasıl tanıtırsınız?

Kırsal bölgelerden gelip yerleşenler ağırlıklı. Eski tabirle eski Muğlalı pek yok.  Çeşitli köylerden gelen insanlarımız var. Bende 12 yaşımdan beri Karşıyaka Mahallesinde oturuyorum. Kendi mahalleme muhtar oldum diyebilirim.

Mahallenizde çözüm bekleyen sorunlar var mı? Varsa nelerdir?

Bizim mahallemizde birçok sorun var ama tabi ki hepsini sırayla yapmaya çalışıyoruz. Mahallemizin en büyük sorunu kanalizasyon. Biz belediyeye sorunlarımızla ilgili başvuru yaptık, bize 5 sene içerisinde bu sorunların yapılacağını söyledi. Birde doğalgaz sorunumuz var. İnşallah o sorunumuzda çözülüyor. Bir kısmını yaptırdık, diğer kısmı virüs dolayısıyla durdu fakat bir esneklik olduğunda tekrardan devam edilecek. Projeye alındı yani.  Pandemi sürecinde günlük yevmiye ile çalışan mahallelimiz işsiz kaldı ekonomik olarak zorluk çekmeye başladılar. Tabi mahallelimizin sıkıntısı bizimde sıkıntımız. Fakat devletimiz, kaymakamımız ve belediyemiz mümkün olduğu kadar yardımcı oldu bu ailelerimize. Ayrım yapmadan söylemek lazım gerçekten kuruluşlar ailelerin sıkıntılarını bir nebze de olsun azalttı.

 Mahallenizin muhtarı olarak nasıl bir yönetim anlayışı içindesiniz?

Demokrasiye inanan biriyim. Her bir vatandaşıma ayrım yapmadan, bire bir muhtarlığın el verdiği şekilde yardım ediyorum. Fakat oy veren vermeyen fark etmez, ayrım yapmaksızın her vatandaşa eşit hizmet veriyorum.

 Muhtarlığı siyasetin içerisinde görüyor musunuz?

Muhtarlık mutlaka siyasetin içersinde. Fakat fert olarak muhtarı siyasetin içerisinde görüyor musunuz derseniz kesinlikle hayır. Muhtarlık seçimle gelinen bir yönetim olduğu için bir yerde tabi ki de siyasetin içerisinde oluyor. Muhtarlığın ataması yok, aday olursun seçilirsin. Fakat muhtar hizmet için vardır biz herkese eşit hizmet vermekle görevliyiz. Ben sağ, sol diye mahallelimi ayırmam.

Söyleşimizin sonunda sizden bir dilek temenni alalım.

Öncelikle yaptığınız söyleşi çok güzel, gazetenize böyle bir yazı dizisi hazırladığı için çok teşekkür ederim. Çok memnun oldum, elimden geldiği kadar mahallemi anlatmaya çalıştım, umarım başarılı olmuşumdur.

Editör: Gazete Muğla