Bodrum'da yine aynı manzara: Yolda göçük oluştu Bodrum'da yine aynı manzara: Yolda göçük oluştu

Bodrum Yolcu Limanı Projesi’nin ÇED toplantısına katılan vatandaşlar ve STK’lar ve vatandaşlar projeyi istemediklerini belirterek, hazırladıkları pankartlarla tepki göstererek, Projenin ÇED Toplantısının yapılmasına izin vermemişlerdi.

Turizm Cenneti Bodrum’un Kumbahçe Mahallesi’ndeki gemi yanaşma iskelesinin yeni proje ile büyütülmek istenmesi ve projenin bölgede bulunan iki plajı yok edeceğini öne süren Bodrumlular adına, Esra Esma Karaosmanoğlu, tarafından Change. Org’ta Kumbahçe Marina Projesinin durdurulması için kampanya başlatıldı.
Kampanyanın amacı, Esra Esma Karaosmanoğlu, tarafında şu şekilde paylaşıldı:
“Bodrum, Kumbahçe'nin doğal ve çevresel zenginlikleri tehlikede! Yerel halkın yaşam alanı, kâr amacı güden bir marina projesi ile tehdit altında. Bu projenin mevcut altyapıyı çökerteceği ve kamu yararını gözetmeyeceği açıktır. İnşaatının çevremiz üzerindeki yıkıcı etkilerine birçok kanıt vardır. Projenin uygulanması halinde doğal hayat ve ekolojik çeşitlilik darbe alacaktır. Bu değerlerin korunması adına, Bodrum Kumbahçe'deki marina projesinin durdurulmasını talep ediyoruz. Kampanyayı imzalayarak desteğinizi gösterebilirsiniz. Teşekkürler.”


YEREL HALK PROJEYE TEPKİLİ
Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Kumbahçe Mahallesi’ndeki gemi yanaşma iskelesinin yeni proje ile büyütülmek istenmesi ve projenin bölgede bulunan iki plajı yok edeceğini öne süren Bodrumlular Projeye sert tepki gösteriyorlar. Yerel halk oluşturdukları wapsap grubunda, projenin hayata geçirilmemesi için mücadeleye devam edilmesini istiyorlar.
450 TEKNELİK LİMAN OLACAĞINI ÖNE SÜRÜYORLAR


Bodrum’da yaşayan yerel halkın denize imkanı buldukları iki plajın tekne bağlanması amacıyla yok edileceğini ifade eden Kumbahçe mahallesi sakinleri projeye 130 tekne bağlama yeri adı altında başlanacak Yolcu Limanı-Tekne Yanaşma Yeri ve Feribot İskelesi’nin daha sonra Bodrum Limanı gibi 450 teknelik büyük bir liman olacağını öne sürüyorlar.
Bodrum Yolcu Limanı Projesi’nin ÇED toplantısına katılan vatandaşlar ve STK’lar ve vatandaşlar projeyi istemediklerini belirterek, hazırladıkları pankartlarla tepki göstererek, Projenin ÇED Toplantısının yapılmasına izin vermemişlerdi.
ÇED Katılım toplantısı yoğun protestolar sonrasında yapılamadı, Proje hakkında konuşmak isteyen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı temsilcisi protestolar nedeniyle konuşmadan salondan ayrılmak zorunda kalmıştı.


PROJEDE BEACH KULÜP BİLE VAR
Özel bir firma tarafından hazırlanan 491 sayfalık ÇED Başvuru Dosyası’nda yer alan bilgilere göre, en az dört feribot yanaşabilecek iskeleler ve ilk etapta muhtelif boylarda yaklaşık 140 tekne bağlama yeri, alışveriş mağazaları, beach clup, müştemilat, cafe restoran, saniteri üniteleri, gibi değişik yapılar inşa edilecek. Kazıklı iskeleler, yüzer iskele ve pontonlar, 10 metre eninde 240 metre uzunluğunda iskele, 2 adet 150 metrekare dolfin, bir adet 140 metre, 2 adet 115 metre rıhtım, 3 ayrı rıhtım yer alıyor. Proje kapsamında 314.5 metre kazıklı iskelesi yapılacağı da belirtiliyor.

Editör: Beritan Yücel