Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), ortaokul 8. sınıfta eğitim gören 1 milyon 38 bin 192 öğrenciye yönelik yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 3 Haziran'da iki oturum olarak gerçekleştirildi. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde erişime açıldı.

Menteşe’de bulunan Final Akademi Okullarında eğitim gören Ayşe Sena Baydan, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda tüm soruları doğru yanıtlayarak birinci oldu.

AYŞE SENA BAYDAN LGS BİRİNCİSİ OLDU

Ayşe Sena Baydan, “14 yaşındayım, Muğla Final Okullarından mezun oldum ve LGS birincisiyim. Bu başarının sırrı ilkokuldan beri düzenli olarak çalışmam. Annemin bu konuda bana çok yardımı dokundu kendisi edebiyat öğretmeni benim programımı o yaptı. Hedefime ulaştığım için gururluyum. Hedefim Galatasaray Lisesine girmekti 500 tam puan alarak hedefime bir adım yaklaştım” ifadelerini kullandı.

ANNE BAYDAN: “TARİFSİZ BİR DUYGU”

Nevin Baydan, “Her ailenin bu duyguyu yaşaması gerektiğine inanıyorum. Tarifsiz bir duygu. Çocuğumla gurur duyuyorum. Hep kendi isteyerek hedefiyle çalıştı. O sadece çalıştı bizde destekledik. Son 1 sene çalışmayla olabilecek bir iş değil, mümkünse çocuklarına ortaokula başlar başlamaz istediği doğrultuda bir hedefe yönlendirerek çocuklarının yanında olsunlar ve çocuklarına inansınlar” diye konuştu.

Yıkılacak olan işhanındaki tarihi lokanta sahibinden sitem: “Yer gösterilebilir ya da ek süre verilebilirdi” Yıkılacak olan işhanındaki tarihi lokanta sahibinden sitem: “Yer gösterilebilir ya da ek süre verilebilirdi”

ALİ COŞKUN: “AYŞE SENA’YI YÜREKTEN KUTLUYORUZ”

Muğla Final Akademi Okulları Müdürü Ali Coşkun, “Mustafa Baydan ve Nevin Baydan’ın evlatları Ayşe Sena Baydan aramızda. Ayşe Sena Baydan, 2024 LGS çıkan tüm soruları doğru cevaplandırarak 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu. Ayşe’yi yürekten kutluyoruz. Final Eğitim Kurumları, Muğla Final Akademi ortağı olarak başarılar ile bu yılda Türkiye birinciliği ile başarılarını taçlandırdı. Tüm ekibimize ve kızımız Ayşe Sena’ya ailesine kurumumuz olarak çok teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Beritan Yücel