Kuyumculardan gram altın için şaşırtan tahmin geldi

Kuyumculardan gram altın için şaşırtan tahmin geldi
Gram altın hakkında hemen her gün ekonomistlerden yeni analiz ve tahminler gelirken son açıklama bu kez piyasaya daha hakim olduğunu söyleyen kuyumculardan geldi. Kuyumcular yaptıkları son açıklamada 1600 TL sınırına kadar geri çekilen gram altında bekledikleri flaş seviyeyi vatandaşlarla paylaştı.

Son günlerde, gram altın hakkında ekonomistlerden gelen analiz ve tahminlerin ardı arkası kesilmezken, son açıklama bu sefer piyasanın nabzını daha yakından tuttuğunu söyleyen kuyumculardan geldi. Kuyumcular, son açıklamalarında gram altının 1600 TL sınırına kadar geri çekilmesi hakkında dikkat çeken bir flaş seviyeyi vatandaşlarla paylaştılar. Bu açıklama, altın yatırımcıları ve piyasa takipçileri arasında büyük bir ilgi uyandırdı.

Kapalıçarşı altın piyasasında uzun yıllar kuyumcu esnafı olarak çalışmış kuyumcu Nadir Şentürk bir değerlendirme yaparak, “Altın piyasası için artık iyi günler başladı diyebiliriz. Savaş insanlık için çok kötü ama biz piyasayı değerlendirecek olursak bundan sonra altın için çok şey değişti diyebiliriz. Altın fiyatlarını baskılamak için bile güçleri yetmeyecek. İnsanlar artık altının güvenli bir yatırım modeli olduğunu bir defa daha keşfettiler.” dedi.

HIZLI BİR YÜKSELİŞ BEKLİYOR

Altın için piyasa koşullarındaki değişikliğe dikkat çeken Nadir Şentürk, “Şimdi bugün piyasaya baktığımızda fiyatlarda yükseliş görüyoruz. Bu yükseliş de çok hızlı oluyor. Altın fiyatlarının FED tarafından baskılandığını biliyoruz ama bu baskı kırılıyor. Yatırımcılar altın alımı yapıyorlar ve talep artıyor. Bu talep arttıkça baskı kalkıyor ve altın fiyatları yükseliyor. Bugün ABD’nin savaşa girmeyeceğini kimse söyleyemiyor. O zaman doların değeri ne olur kimse bilemez. Bu da dolar cinsi yatırımlardan çıkmayı gerektirir. Dolardan çıkan da altına girecek. Başka seçeneği yok. Bu da altın fiyatlarında hızlı bir yükseliş olacağını gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

PEKİ GRAM ALTIN YIL SONU KAÇ TL OLACAK

Gram altın fiyat tahminine dair de bir değerlendirme yapan Nadir Şentürk, “Gram altın fiyatı için yıl sonunda 1.850 TL – 1.900 TL aralığını bekliyorduk. Ancak artık beklenti devre dışı kaldı. Büyük bir belirsizlik yaşanıyor ve bu belirsiz ortamdan altın faydalanıyor. Savaşın ne zaman sona ereceğini bilmiyoruz ama uzun süreceğini görüyoruz. Bu da altının uzun süre değerli kalması anlamına geliyor. Gram altın için yıl sonu hedefimizi bu gerekçelerle 2.050 TL – 2.100 TL aralığına çıkardık. Bu fiyat mutlaka gelecektir. İşaretlerini bugünden alıyoruz.” şeklinde konuştu.

(HABER MERKEZİ)

Bu haber toplam 7294 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.