AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci’nin AK Parti Menteşe İlçe Danışma Kurulunda yaptığı konuşmasının yansımaları devam ediyor.  Başkan Küreci konuşmasında, “17 ocak 2015 yılında başbakanımızın bizzat gelip yaptığı kongre sonrası il başkanlığımız başlarken başbakan kandırılmış olabilir diyecek kadar zavallı insanlara tavsiyemiz kendi partileri ile ve Muğla’nın geleceği ile meşgul olmalarıdır. Bizlerin asli görevi Muğla’nın refahı için çalışmaktır. Sosyal medya üzerinden ve bazı kalemler üzerinden operasyon yapmaya çalışan kişiler de 13 yıldır aldıkları cevabı yine alacaklardır. Muğla’da yaşayan vatandaşlarımız için hep daha fazlasını AK Parti olarak yapacağız ve buradan net bir şekilde ifade etmek istiyorum ki; AK Parti yerel seçimlerde büyükşehir belediyesini alacaktır. En az 10 ilçe belediyesi ile beraber ki bu rakamı yükselteceğiz. Muğla’mızı refaha çıkartacağız” dedi.

***

Konuşmasını kaleme aldığım yazının ardından okuyucularımızdan birçok ileti ve telefon aldım. Kimileri Başkan Küreci’yi destekler nitelikte kimileri ise tam tersini savunuyor. Gelen iletilerden ve telefonlardan bir kaçı ilginç bir kulis bilgisi paylaştı. Geçtiğimizi hafta Ankara’ya giderek Genel Merkez’de Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’la görüşen İl Başkanı küreci Genel Merkezin isteği üzerine tarihsiz bir istifa dilekçesini imzalayarak Mustafa Ataş’a teslim etmiş. Bu gelen kulis bilgisi farklı guruplardan ulaşınca sizlerle paylaşmak istedim. Gelen iletilerin biri “Eğer başkan hala il başkanı ise söylediklerini ciddiye alalım” diye başlıyordu. Devamında ise Ankara’da Genel Merkez’de yaşananlar saniye saniye anlatılıyordu. İl Başkanının Genel Merkeze girişinin ardından kiminle kaç dakika görüştüğü hangi koridorda kaza sonrası askıda olan kolunu tutarak yürüdüğü ve hangi görüşmenin ardından enseyi karartarak elini yüzünü yıkamaya gittiğine kadar.

***

Bu ayrıntılar sadece birkaç kişiden aldığım bilgiler ancak bunun doğru olup olmadığını bilen ancak iki kişi var. Biri İl Başkanı İhsan Küreci diğeri ise Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş. İkisinde yalanlamadıkça yada doğrulamadıkça gerçeği öğrenme şansımız yok. Küreci’nin konuşmasında “Biz hizmet yapıyoruz Belediye bir çivi bile çakmadı” sözüne CHP İl Başkanı Mürsel Alban’dan ser cevap geldi. Alban, “Halkın arasına girin hizmetleri görün” dedi.

Menteşe ve Milas'ta hapis cezası bulunan şahıslar jandarmaya takıldı Menteşe ve Milas'ta hapis cezası bulunan şahıslar jandarmaya takıldı

***

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban “polis tarafından 24 saat korunan il başkanlıklarından kafalarını çıkaramayan zihniyetler belediyecilik hizmetlerini daha iyi anlamak için halkın içine karışmalı. O zaman belediyenin yaptığı hizmetleri görürler” dedi.  CHP İl Başkanı Alban Büyükşehir Belediyesi’nin hangi şartlarda ve nasıl kurulduğunu hatırlatarak, “Bir şehir düşünün, yerel seçimlerin ardından olmayan bir belediye kurularak birbirinden özel ve marka olan 13 ilçesine hizmet götürmeye başlasın. Muğla gibi 13 bin kilometrekare yüz ölçüme sahip, doğal ve tarihi güzellikleri ile önemli bir şehirde Büyükşehir Belediyesi ulaşımdan, suya, tarımdan, evde bakım hizmetlerine hatta bunun yanında kentin sahip olduğu kültürel değerlere kent orkestrasını kurarak notalarla da hizmet etsin” dedi.

***

Küreci’nin AK Parti’nin Muğla’ya kazandırdığını söylediği hizmetleri devletin asli görevleri olduğuna değinen CHP İl Başkanı Alban, “Muğla’nın tarım, turizm, ticaret gelirleri ile ülke ekonomisine ödediği vergiler rakamlar ile ortadadır. Ama ne yazık ki Muğla bu ödediği vergilerin onda biri kadar kamu yatırımı olarak almakta, büyük katkısına rağmen üvey evlat muamelesi görmektedir. Tıp Fakültesi, TOKİ konutları gibi Muğla’yı sevindiren ama geciken projeler devletin yapması gereken projelerdir. Nasıl ki yerel yönetim olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi muhalefetteki bir partinin belediyesi olmasına rağmen Muğla’yı hizmetleri ile memnun etmekte, Muğla’dan büyük vergiler elde eden devletin de Muğla’ya yatırım yapması zorunludur. Ayrıca Muğla Menteşe ilçesine yapılan Gençlik Merkezi, kapalı yüzme havuzu, kapalı spor salonu arazileri dönemin Muğla Belediyesi tarafından tahsis edilmiştir.”

***

Küreci’yi Hendek siyaseti yapmakla itham eden Alban, “Muğla’da hendek siyaseti yapan, doğuda hendekler kazılırken gamlı baykuş gibi olanları seyreden iktidar partisini ve yöneticilerini Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın bir sonraki konserine bekliyoruz. Sosyal yaşamda, siyasette kendilerini geliştiremeyen, gelişime, değişime, çağdaşlığa kapalı olan zihniyetleri, kulakları için bir merhem olacaktır. Son olarak Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinden evde bakım hizmetlerini tekrar hatırlatmak isterim” dedi.

***

Küreci İlçe Danışmada yaptığı konuşmada, “Biz CHP’ye muhalefetin nasıl yapılacağını Muğla’da öğreteceğiz” demişti. Şimdi gelinen noktada karşılıklı açıklamalar gelmeye devam ediyor. Kongreden çıkan CHP İl Başkanı Mürsel Alban örgütünün ve belediyelerinin desteğiyle rahat görünüyor. 1 Kasım seçimleri sonrası başlayan ve süre gelen AK Parti’de İl başkanlığı değişimi söylentileri Küreci’yi zora sokmuş gibi görünüyor.

Editör: Gazete Muğla