Menteşe’de trafik kazası: 6 yaralı Menteşe’de trafik kazası: 6 yaralı

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kötekli Mahallesi’nde, 23 Eylül Cuma günü 23.00 ile 24 Eylül Cumartesi günü 01.00 saatleri arasında İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından 4 farklı noktada alkol denetimi yapıldı.

7 ekip, 4 motorize ve 27 personelin görev aldığı denetimde, 172 araç sorgulandı.

Trafik incelemelerinde bulunan ekipler, aynı zamanda sürücü ve yolcuların Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamasını da yaptı. Vatandaşlar, alkollü araç kullanmamaları, emniyet kemeri takmaları ve araç kullanırken cep telefonu kullanmamaları konusunda uyarıldı. Bazı sürücülerin ise alkollü araç kullandığı belirlenerek, cezai işlem uygulandı.

3 adet sürücü belgesiz araç kullanmak, 2 adet alkollü araç kullanmak, 2 adet muayenesiz araç kullanmak, 1 adet dur ikazına uymamak ve 1 adet tescilli araca yönetmelikte öngörülen sayıda tescil plakası takmamak, 1 adet sigortasız araç kullanmak, 1 adet görüşü engelleyecek aksesuar takmak, 2 adet teknik değişikliği tescil belgesine isletmemek ve 1 adet uygunsuz ışık donanımı yapan 14 sürücüye toplam 21 bin 653 TL cezai işlem uygulandı. 1 araç ise trafikten men edildi.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, ‘Öğrenci şehri’ olarak bilinen üniversite öğrencilerinin yaşadığı Kötekli Mahallesi’ndeki giriş ve çıkışlarda denetimlerin devam edeceği, amaçlarının vatandaşlara ceza yazmak değil huzur ve güvenliği sağlamak olduğu belirtildi.

Editör: Beritan Yücel