Muğla Kötekli'de yaşayan 38 yaşındaki Şaziye DEMİRCAN adlı  kişinin iş kazasında kopan parmağı mikro cerrahi yöntemi ile Özel Yücelen Hsatanesi Plastik, Estetik ve Rektonstruktif Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Nihan TUNCEL tarafından  yerine dikildi.

Özel Yücelen Hastanesi Acil Servisine Kötekli'den ambulansla getirilen Demircan'ın sağ el parmağı çalıştığı dükkanda temizlik yaparken viladanın demir parçasının yerinden fırlayıp parmağını tamamen kesmesi üzerine yerinden koptu. Vakit kaybetmeksizin Özel Yücelen Hastanesi'ne ambulansla getirilen DEMİRCAN'ın kesilen parmak siniri ve kas krişi mikrocerrahi yöntemiyle Op.Dr. Nihan Tuncel tarafından yerine dikildi.

AK Parti Muğla'da Kadın Kolları Temayül Yoklaması AK Parti Muğla'da Kadın Kolları Temayül Yoklaması

Gerçekleştirilen ameliyat hakkında bilgi veren Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Nihan TUNCEL “ 3 saat süren operasyonla bütün sinir ve tendon onarımları yapıldı.  Uyguladığımız mikrocerrahi tekniği ile çıplak gözle görülemeyecek kadar ince ve hassas dokular onarılabilmektedir. Bu teknikte ameliyat mikroskobu yardımıyla ameliyat sahası büyütülmekte, çok ince damar ve sinir gibi dokuların detaylı görünümü elde edilmektedir. Bu süreç başarıyla tamamlanmış ve hasta için büyük öneme sahip elin yeniden fonksiyonel hale getirilmiştir. Bundan sonraki süreçte yoğun bir fizik tedavi programı ile hastanın elini tekrar eskisi gibi kullanabilmesi sağlanacak. Yaptığımız bu zor ve başarılı operasyonlar ancak ekip ruhuyla gerçekleşir. Ameliyat sırasında ve sonrasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ” dedi.

Hastaneden sağlıklı bir şekilde taburcu edilen Şaziye DEMİRCAN ise “ Köteklide sabah saatlerinde çalıştığım iş yerine gittim, normalde temizlik yapmam fakat o gün temizlik yapmak için vileda kovasını aldım, görünmez kaza diyorlar benim yaşadığım bu olaya, bir insanın başına bir şey gelecekse herşekilde geliyor, bunu çok iyi anladım, viledayı kovanın içinde sıkarken baş kısmındaki plastiğin yukarıya fırlamasıyla üst kısmında yer alan demir parmağımı birden kesti, ne olduğunu anlamadım , çok büyük bir acı ile Özel Yücelen Hastanesine getirildim, Ortopedi Doktoru Mehmet Ali SALIN Bey beni plastik cerrahiye yönlendirdi,  yaşlı başlı bir hekimle karşılaşmayı beklerken, karşımda oldukça zarif, kibar bir hanımefendi ile karşılaştım, sesinin sıcaklığı, samimiyeti beni oldukça etkiledi, doktor hanım ameliyathaneye kadar elimi tutarak bana eşlik etti, sonrasını çok hatırlamıyorum, uyandığım zaman herşey bitmişti, bugün kontrol için tekrar hastaneye geldi,  iyi bir fizik tedavi programı ile kesilen parmağıma işlerlik kazandıracağız, üzerimde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum ” diyerek hastaneden ayrıldı.

Editör: Gazete Muğla