Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen kamuoyunda Marmaris FETÖ Çatı Davası olarak bilinen davaya devam edildi. 13:30’da başlayan duruşmaya 1’i tutuklu, 33 sanık avukatlarıyla katıldı.

Marmaris sözde Fetö İmamı olarak bilinen B.T. ve tutuklu sanık Ö.O.’nun bylock içerik tespit tutanakları mahkemeye ulaşmış olduğu öğrenildi. İki sanıkta tutanağı kabul etmeyerek bylock kullandıklarını inkar etti.

TANIKLAR DURUŞMAYA DAMGA VURDU

Tanık H.E. SEGBİS sistemi ile mahkemeye bağlanarak 6 sanığı da teşhis etti. Aynı tanık FETÖ’nün Marmaris’te örgütlenmesinin 15-20 yıl önceye dayandığını söyleyerek, o yıllarda bile teşhis yaptıklarıyla sohbete katıldıklarını anlattı. 17-25 sonrasında bile teşhis etiği sanıkların “ Aynen Devam” dediklerini söyleyerek Ö.Ö.’nün 17-25 2013’ten sonra pazarda karşılaştıklarında “Ölümüne Devam” dediğini ve Fetö’nün kendisine hakaret etmesi üzerine “Benim Hocama Küfredemezsin” diyerek üzerine yürüdüğünü anlattı. Diğer tanık İ.D. sözde Marmaris FETÖ imamı B.T’nin Ufuk Koleji’nden tanıdığını kendisini “Halit” hoca olarak bildiğini söyledi.

MSKÜ Rektörü'nden Sayıştay Raporu Tepkisi MSKÜ Rektörü'nden Sayıştay Raporu Tepkisi

Böylece Marmaris FETÖ imamının “Halid” kod adını kullandığı ortaya çıktı.

Editör: Gazete Muğla