Bodrum’da Halk Süt dağıtılıyor: 32 bin litrenin üzerinde süt verildi Bodrum’da Halk Süt dağıtılıyor: 32 bin litrenin üzerinde süt verildi

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ilçede büyük zarar yol açan alt yapı sorununun 60 yıllık bir geçmişi olduğunu belirterek; “Tüm kurumlar el ele verip bu sorunu çözeceğiz. Çünkü Bodrum, ülkemizin dünyaya açılan en büyük markası” dedi.

Bodrum’da 29 Kasım 2018 Perşembe günü saat 14.00’da başlayan ve kısa sürede etkili olan şiddetli yağışın ardından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, basın açıklaması yaptı. Başkan Kocadon; Bodrum Belediye Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasında ilçenin daha çok güneyini etkisi altına alan şiddetli yağış ile ilgili değerlendirmede bulunarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“60 yılla dayanan bir sorun”

Dere yatağına ne zaman iş ve ev ruhsatı verildi şeklindeki soruyu ise Başkan Kocadon, “Bodrum’un yerleşiminden itibaren bu yerler var. Bu yerleşimler Bodrum’un ilk günlerinden beri var. Şöyle bir baktığımızda 60 yıla yakın yerleşimler görebiliriz bu dere kenarlarında. Açık ve net söylüyorum; suçlu arama gibi bir niyetimiz yok. Önemli olan ne kadar alt yapı yaparsanız yapın doğanın gücünü yenmek mümkün değildir. Doğanın gücünü bizler sadece minimum seviyeye düşürmeye çalışırız. DSİ Büyükşehir çalışmaları hep devam ediyor son beş yıldır bu çalışmalar devam ediyor. Tabi bu çalışmaları yaparken de bir şeyi de unutmamak lazım. Bodrum arkeolojik SİT alanı olan bir yer. Bizim yaptığımız çalışmalarda bazen kurulda 40 santimetre aşağıya düşürmemize dahi müsaade etmiyorlar Bunlar hep göz önüne alınarak bu çalışmalar yapılıyor bu süreçler onun için uzuyor. Yani bizim her tarafımız sit. Ya doğal sit ya da arkeolojik sit. Yani bu yerlerde iş yapmak da çok zor. Biz zamanla yarışan bir bölgeyiz yani biz Kasım ayında başlayıp Mart ayına kadar bütün alt yapıyı tamamlamak zorunda olan bir bölgedeyiz. Çünkü turizm mevsimi ve turist geliyor. Onun için biz özellikle son bu yaşanan olaydan sonra eminim ki devletimiz, büyükşehrimiz, devlet su işlerimiz, kara yollarımız ve Bodrum Belediyesi olarak bir araya geleceğiz ve umuyorum ki bu sorunu çözeceğiz. Bu aynı zamanda ülkemizin de büyük bir ayıbı, sadece Bodrum’un bir ayıbı değil. Çünkü Bodrum ülkemizin dünyaya açılan en büyük markası” şeklinde yanıtladı.

Editör: Gazete Muğla