Koç Holding iştiraki TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A.Ş., 7 Ekim 2021'de yapılan ilk ihaleyi 2 milyar 531 milyon liralık teklifle kazanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da onaylanan bu ihale, sonradan çıkan bir Cumhurbaşkanlığı kararı ile iptal edilmişti.

Hedef Milyon Dolarlık Yatırım

16 Temmuz 2024'te KAP'a yapılan açıklama ile Koç Holding'in ihaleye tekrar katılacağı kesinleşti. Bu durum, holdingin limana olan ilgisini ve bölgede milyonlarca dolarlık yatırım yapma hedefini ortaya koyuyor.

8888.jpg

Rakipler Güçlü

Emekliler 25 bin lirayı alacak! Zaman geçmeden başvurmaları gerek Emekliler 25 bin lirayı alacak! Zaman geçmeden başvurmaları gerek

Koç Holding, bu ihalede Vahit Karaarslan, Can Kültür Sanat Eğitim Kurumları İşletmeciliği AŞ, Doğuş Çay ve Gıda Maddeleri Üretim Pazarlama İhracat AŞ, Ceynak Yatırım Holding AŞ ve Silahtaroğlu Mühendislik İnşaat Anonim Şirketi/Sinyar Enterprises-Sole Proprietorship L.L.C Ortak Girişim Grubu gibi güçlü rakiplerle karşı karşıya olacak.

İhale 16 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleşecek. Koç Holding'in bu ihaleyi kazanıp kazanmayacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

Öte yandan, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı, İstanbul'un Kadıköy ilçesinde yer alıyor. Limanın özelleştirilmesi süreci, son yıllarda birçok yasal ve politik gelişmeye sahne oldu. Koç Holding'in bu ihaleye olan ilgisi, Türkiye'deki yatırım ortamına olan güvenini gösteriyor.

Kaynak: Halk TV