Muğla TEK Koleji Rusya’da Türkiye’yi temsil edecek Muğla TEK Koleji Rusya’da Türkiye’yi temsil edecek

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce 1963’ten günümüze ulaştırılan Ata tohumları üreticilere dağıtıldı. Tüm ilçelerde başlayan dağıtımla kırsalda 1 milyon 153 bin adet fide toprakla, kentlerde ve okullarda 50 bin adet fide bahçe ve balkonlarda toprakla buluşması amaçlanıyor.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde, Muğla Valisi Orhan Tavlı ile Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’ın katılımıyla Sınırsızlık Meydanı’nda domates, biber ve patlıcanın Ata tohumu öğrenci, öğretmen ve vatandaşlara dağıtıldı.

Kırsalda 1 milyon 153 bin adet fide toprakla, kentlerde ve okullarda 50 bin adet fide bahçe ve balkonlarda toprakla buluşuyor.

Sınırsızlık Meydanı’nda başlatılan dağıtımda konuşma yapan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, “Bugün Tarım ve Orman Bakanlığı’mızın 1963 yılından bu yana çok özel sirolarda koruduğu Ata tohumlarımızdan elde etmiş olduğumuz sebze fidelerinin üreticilerimizle buluşturulmasını gerçekleştirdik. Burada Muğla Sınırsızlık Meydanı’nda öğleden sonra saat 14.00’de Gazi Anadolu Lisesi’nde ve 15.00’de Orhaniye Mahallesi’nde kadınlarımıza olmak üzere toplam 50 bin fideyi Menteşe ilçemizde dağıtacağız. Buradaki hedefimiz, kent hayatı kırsaldaki kadar sebze-meyve yetiştiriciliği konusunda olanaklara sahip değil. Evlerinin balkonunda, bahçesinde, çocuklarımızın okullarında Ata tohumlarımızdan elde ettiğimiz fidelerle domates, biber, patlıcan vs. gibi ürünler yetiştirmek eminim ki hemşerilerimiz içinde farklı bir deneyim olacak. Aynı zamanda 28 Nisan Perşembe günü il genelinde 13 ilçede 1 milyon 153 bin fideyi üreticilerimizle buluşturacağız. Bu ilk etaptaki fidelerimiz daha sonra arkasından karpuz, kavun, salatalık ve kış sebzeleri de olmak üzere Ağustos Ayı sonunda dağıtımlara devam edeceğiz” dedi.

800 DEKARA ATA TOHUMU ATILACAK

2021 yılında Tarım ve Orman Bakanlığımızın desteği ile 250 dekar alanda Ata tohumlarından, Ata fidelerinden alan ekimi yapıldığını dile getiren İl Müdürü Saylak, “2022 bütçesi ile bu alanı 800 dekara çıkarıyoruz. İl genelinde 800 dekar alanda Ata tohumlarımızdan elde ettiğimiz fidelerle sebze bahçeleri oluşturuyoruz” diye konuştu.

İl Müdürü Saylak, “Amacımız baklagil üretiminden tutun sebze-meyveye kadar sağlıklı, gelecek nesillere kalabilecek bakanlığımızın da desteği ile yerel ve milli tohumlarımızı sürdürülebilirliğini sağlamak. Üreticilerimizin, hemşerilerimizin sağlıklı, güvenilir sebze ve meyvelere ulaşmasını sağlamak” dedi.

Editör: Gazete Muğla