Kira sorununa yeni proje! Yüzde 30'unu geçemeyecek

Kira sorununa yeni proje! Yüzde 30'unu geçemeyecek
Konutta yaşanan sıkıntıları çözmek amacıyla kiralık konut üretme odaklı model hazırlandı. Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği'nin (GYODER) hazırlamış olduğu projeye göre kamuya ait arazilerin kullanıma açılması ile birlikte arsa maliyeti sıfırlanacak.

Gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER, erişilebilir kiralık konut sorununa çözüm bulmak için, kamu-özel iş birliğinde geliştirdiği ‘GYODER Yeni Konut Modeli’ni tanıttı.

‘Barınma’, insanın en temel ihtiyaçlarından biri. Fakat ne yazık ki nüfus artışı, doğal afetler, göç hareketleri, yoksulluk gibi pek çok faktör, insanların güvenilir ve uygun fiyatlı konutlara erişimini günden güne zorlaştırıyor.

Konut sektöründe oluşan sıkıntıları yok etmek amacıyla kiralık konut üretme odaklı model hazırlandı. Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği'nin hazırladığı projeye göre kamuya ait arazilerin kullanıma açılması ile birlikte arsa maliyeti sıfırlanacak. Böylelikle konut kiraları hane gelirinin yüzde 30'unu geçemeyecek.

Konut sektöründe son iki yıldır sunulan fahiş fiyatlar, ev arayan vatandaşları bir hayli zor duruma sokuyor. Konut sektörü temsilcileri, gayrimenkul piyasasındaki sıkıntıları çözmek için bir araya geldi.

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği, kamuya ait arsalarda özel sektörün kiralama amaçlı konut üretmesini ve kiralık için üst limit ile devlet denetimi yapılmasını öneriyor.

Kamu-özel sektör işbirliği ile 500 bin kiralık konut üretilmesi hedeflenirken, konutların hane gelirinin yüzde 30'unu geçmeyecek şekilde fiyatlarla kiralanması öngörülüyor.

(HABER MERKEZİ)

Bu haber toplam 3560 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.