TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Keşke Aras ve Mandalinci Ayaydın’a yanıt verseydi!

Keşke Aras ve Mandalinci Ayaydın’a yanıt verseydi!

Bodrum merkezli Aydın Ayaydın’ın Muğla çıkışlı eleştirilerine Ahmet Aras ve Tamer Mandalinci’nin yanıt vermesi yerine CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı’dan sert bir yanıtın gelmesi hem etik değil hem de siyasi teamüllere uygun değil.

Aydın Ayaydın’ın sorularının muhatabı Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras iken ve bu taraflardan yanıtın gelmesi yerine CHP’nin Muğla İl Başkanı Zekican Balcı’dan anlaşılmayan sert bir üslup ile gelmesi alışılmışın dışında bir polemik yarattı.

-Siyasi teamüller Aras’ı ve Mandalinci’yi gösterir

Aydın Ayaydın’ın sorularının muhatabı açık ve net iken siyasi gelenekler ve teamüller şimdiye kadar bir eleştiri ve suçlama olduğunda bunu bir şekilde muhatapları verirdi. Bu sefer farklı oldu.

CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı’nın bu açıklamaları bu açıdan konuları fazla siyasallaştırma olmuş ve konunun özünden uzaklaşmıştır.

-Soruların muhatabı Zekican Balcı değildi

Şimdiye kadar olan siyasi teamüller hep taraflar arasında olduğu için ben de Zekican Balcı’nın bu çıkışına bir anlam veremedim. Etrafına İl yönetiminin tamamını almış ve AK Parti’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayının, halkın sokakta seslendirdiği ve yakındığı konulardan oluşmaktadır. Burada gizli saklı bir şey de yoktur. Bugün herkes Bodrum’daki susuzluk ve keşmekeş olan trafik sorununu konuşmuyor mu? Aydın Ayaydın’ın taraflara yönelttiği sorular buydu.

Aydın Ayaydın’ın açıklaması Bodrum merkezli Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve seçim yarışında iken her iki taraftan verilen vaatlerle ilgilidir.

-Bodrum siyaset üzerinde olamalıdır

Geçen gün yazmıştım. Bodrum’u gerçekten seviyorsak Bodrum’un siyaset üstü olması gereğidir. Bodrum’u gerçekten seviyor isek kavgadan, ayrıştırmada, kutuplaştırmadan uzak durmalıyız. Zaten Türkiye ne çektiyse siyasi kutuplaşmadan çekmiştir. Buna ne olur Bodrum’u dahil etmeyelim.

-Zekican Balcı’dan maalesef talihsiz bir açıklama

CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı’nın açıklamalarında konu amacından uzaklaşarak haddinden fazla siyasallaştırılmış. Bu Bodrum’a ve Muğla’nın diğer ilçelerine zarar verir.

Önemli olan Bodrum’un sorunlarını aşmasıdır. Bunu bir siyasi avantaja çevirmeden ne yapılabileceğini görüp kavga etmeden çözmektir.

Aydın Ayaydın, bugün sokağın bile tartıştığı Bodrum’un susuzluğu ve trafik sorunu konusunda görüş açıklaması kadar doğal bir şey yoktur.

-Demokrasilerde bu çok doğaldır

Demokrasilerin zaten anlamı budur. Bunu eğer siyasi bir çekişmeye çekersek bu Bodrum’a ve diğer Muğla’nın ilçelerine zarar vermektir. Bu zaten Muğla’nın gelenekleri ile de bağdaşmayan bir yaklaşımdır.

Hepimizin ortak beklentisi yaşanabilir bir Bodrum ve ilçelerini yaratmaktır. Artık bunu A partisi B partisi yaptı anlayışından vazgeçmeliyiz.

Zaten Tamer Mandalinci’ de Ahmet Aras’ta sakin ve uyumlu kişilerdir. Seçim sürecinde Aydın Ayaydın’ la birlikte seviyeli bir kampanya yürüttüler. Kendi içlerinde Aydın Ayaydın’a güzel bir üslupla ayrıştırmadan yanıt verecek olgunluktadır. En azından bendeki intibaları öyledir.

Tamer Mandalinci “Ben eleştirenlere gönül koymuyorum”

Örneğin Aydın Ayaydın’ın açıklama yaptığı günlerde Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ile haber için aramadığım telefon görüşmesini hatırlıyorum.

Tamer Mandalinci, Aydın Ayaydın’ın adını vermeden “ Beni olumsuz eleştiren herkesi saygıyla karşılıyorum. Ben seçimde 5 yıllık vize aldım. Taahhüt ettiklerimin hepsini yapacağım” demişti. Tamer Mandalinci, çok normal ve hiç bir siyasi ayrıştırma yapmadan ve siyaseti germeden açıklama yapmıştı. Bu açıdan Bodrum’u siyasettin üzerinde tutmuştu.

O nedenle Muğla İl Başkanı Zekican Balcı’nın bu açıklamasını çok siyasi ve talihsiz bir açıklama olarak görüyorum.

-Aydın Ayaydın öyle sıradan biri değil

Sonuçta AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak giren Aydın Ayaydın’ın Muğla seçmeninin yüzde 32,99 yaklaşık 210 bin kişinin oyunu aldığı için, onlar adına bir eleştiri hakkı anasından emdiği süt kadar helaldir. Biz basın mensupları da bu açıdan seçimi kaybetsene Aydın Ayaydın’ın açıklamalarını önemsiyoruz.

-Siyasi ortamın gerilmesi Bodrum’a zarar verir

Aydın Ayaydın seçim bittikten sonra hem Aras’ı, hem de Mandalinci’yi telefonla aramış ve tebrik etmiştir. Hala da mesajlarında iktidar ile gerek ilişkilerin sağlanmasında gerekse proje anlamında hem Muğla Büyükşehir’den hem de Bodrum’dan gelecek bir talebe hemen hazır olduğunu ifade ediyor.

-Aydın Ayaydın’ın gündeminde hala Ortakent-Yalıkavak yolu var

Seçim bitince de bugüne kadar yapılmayan bir uygulamaya imza atmıştır. Kenara çekilip Muğla ve Muğlalıları terk etmemiş. Halkın sorunları ile ilgilenmeye devam etmiştir.
Mesela yılan hikayesine dönen Ortakent Yalıkavak yolunu kişisel ilişkisini devreye sokarak yolun devam etmesini sağladığını tüm Bodrumlular gözleri ile görmüştür.

-Keşke Aras ve Mandalinci yanıt verseydi

Kaldı ki, Ayaydın ın yapıcı eleştirilerinin muhatapları da bellidir. Ancak CHP Muğla İl Başkanı olarak Zekican Balcı’dan böyle bir çıkış etik de olmamıştır. Burada hem Ahmet Aras’ı, hem de Tamer Mandalinci’yi zor durumda bırakmıştır.

-Konu Bodrum olmalıydı CHP-AKP değil

Bu yazımda Aydın Ayaydın’ın yanında duruyormuş gibi gözüktüysem o da Zekican Balcı’nın konuyu belediye hizmetlerinden çok Bodrum’un üzerinde konuyu aşırı siyasallaştırma çabasındadır.

Bu yazı toplam 443 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
TANDOĞAN UYSAL Arşivi
SON YAZILAR