Kerimoğlu ile özdeşen Başkan Ahmet Aras!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, katıldığı çeşitli etkinliklerde ve canlı yayınlarda Kerimoğlu türküsü eşliğinde yöresel Zeybek dans performanslarıyla dikkatleri üzerine topluyor. Rakipleri ne kadar onu bu dansı ile eleştirseler de o Kerimoğlu ile her etkinlikte bu yöresel halk dansı ile ilgi odağı oluyor.

-Türkiye’nin yöresel dansı ile ilgi odağı tek Belediye Başkanı

Sanırım Türkiye’de, bu yöresel dansı ile dikkatleri üzerine çeken ve ilgi odağı olan tek Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’dır

Özellikle mutluluğun en yoğun yaşandığı Muğla bölgesinde ve Ahmet Aras’ın doğup büyüdüğü Bodrum’daki düğünlerde çalınıp oynanan Kerimoğlu Zeybeği’ni sergilemesi büyük ilgi de görüyor.

-Bodrum’daki düğünlerde de yerinde oturmazdı

Ahmet Aras, Bodrum Belediye Başkanı olduğu yıllarda da gittiği her düğünde de bu dansı oynayarak ilgi odağı oluyordu. Ayrıca bu yöresel oyunu en iyi oynayan biri olarakta da gittiği her eğlence ve etkinlikte de popülerliğini koruyor.

-Muğla’da seçim kazanmak Kerimoğlu’nu oynamaktan geçer

Hatta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim kampanyasında da Kerimoğlu türküsü eşliğinde Ahmet Aras’ın bu dansı ile de ilgi odağı olmuştu.

-Bölgesel halk oyununu tanıtıyor

Ahmet Aras’ın bölgesel bu dansı çeşitli etkinliklerde uygulaması, kültürel zenginliklerini ön plana çıkarmak ve tanıtmak için attığı adımların bir parçası olarak değerlendiriliyor. Bu tür performanslar, yerel halk ve izleyiciler tarafından da takdirle karşılanıyor.

Muğla’da seçilme kriteri olabilir Kerimoğlu

Onun için Ahmet Aras ile ününe ün katan Kerimoğlu dansını Muğla seçimlerini kazanmada iyi oynamakta ayrı bir kriter olacak. En son Menteşe’deki Muğla Kültür ve Sanat Şenliğindeki oyunu da yine Ahmet Aras ilginin odağı yaptı.

Tandoğan Uysal