BODRUM'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU BODRUM'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

BERİTAN YÜCEL

Bodrum'un Güvercinlik Mahallesi Gökçeler mevkiinde ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulunan 20 yaşındaki inşaat işçisi Kenan Uzunay cinayetiyle ilgili Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı istihbarat ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri yaptığı soruşturmada, şüphelilerin yerlerini tespit etti.

img-20220902-wa0056.jpg

JASAT’ların da yer aldığı özel ekip tarafından derinleştirilen soruşturma kapsamında olay ile irtibatlı olduğu tespit edilen M.D. ve F.K. isimli şahıslar İzmir'de N.C. isimli şahıs Isparta'da, Y.E. ve S.Ç. isimli şahıslar Burdur'da yakalandı ve gözaltına alınarak Bodrum’a getirildi.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan zanlılardan M.D, F.K. ve N.C. tutuklandı, Y.E. ve S.C. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan Kenan Uzunay'ın babasının 2008 yılında Ağrı'da meydana gelen 'Kasten Adam Öldürme' olayından dolayı cezaevinde bulunduğu belirlendi ve olayın intikam almak amacıyla gerçekleştirildiği öne sürüldü.

img-20220902-wa0058.jpg

-OLAY

29 Ağustos Pazartesi günü saat 17.10 sıralarında Güvercinlik Mahallesi Gökçeler mevkii ormanlık alan girişinde kimliği belirsiz bir erkek cesedinin bulunduğu ihbarı alındı.
İhbarın alınması ile birlikte olay bölgesine Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Asayiş Timleri, OYİ Timi ve JASAT (Jandarma Dedektifleri) sevk edildi, olay bölgesinin emniyeti alınarak Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda olay bölgesi ve çevresinde gerekli araştırmalara başlanıldı.
Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından maktulün açık kimliğinin tespiti ile fail/faillerin belirlenerek yakalanması maksadıyla Fethiye, Milas ve Menteşe İlçelerinde bulunan birer JASAT Timi ile bir İstihbarat Unsuru Bodrum İlçesine görevlendirilerek İlçe Jandarma Komutanlığı, İstihbarat, OYİT ve JASAT’lardan (Jandarma Dedektifleri) oluşan özel bir ekip kuruldu.
Oluşturulan özel ekip tarafından yapılan çalışma sonucu maktulün Turgutreis Mahallesinde inşaat işçisi olarak çalışan Kenan Uzunay isimli şahıs olduğu tespit edildi.

Editör: Beritan Yücel