Muğla Haberleri

KENAN GÜRBÜZ YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

SİNEM KAPLANTürk Kızılay Menteşe Şube Başkanlığı Olağan Genel Kurulu MUTSO’da yapıldı. Tek liste ile gidilen kurulda mevcut Başkan Kenan Gürbüz güven tazeledi.Türk Kızılay Menteşe Şube Başkanlığı Olağan Genel Kurulu...

SİNEM KAPLAN

Türk Kızılay Menteşe Şube Başkanlığı Olağan Genel Kurulu MUTSO’da yapıldı. Tek liste ile gidilen kurulda mevcut Başkan Kenan Gürbüz güven tazeledi.

Türk Kızılay Menteşe Şube Başkanlığı Olağan Genel Kurulu Muğla Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapıldı.

Kurula; Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek, Beyazay Derneği Başkanı Pınar Boyacı, STK Temsilcileri ve Kızılay gönüllüleri katıldı.

Kurulda konuşma yapan Kenan Gürbüz, “Biz Menteşe Kızılay olarak 3 yılda çok güzel şeyler yaptık. Menteşe’de 3 bin 755 haneye giyim, bin 578 tane haneye gıda, bin haneye ise hijyen paketi ulaştırdık” diyerek yapılan çalışmaları anlattı.

“ULAŞMADIĞIMIZ HANE KALMADI”

“Muğla’da kırsallarda ulaşılmamış o kadar çok insan var ki” diyerek, konuşan Gürbüz, “Kızılaycılık farklı bir şeydir. Kızılaycılık bana göre herkese nasip olmaz. Biz Menteşe Kızılay olarak 3 yılda çok güzel şeyler yaptık. Menteşe’de 3 bin 755 haneye giyim, bin 578 tane haneye gıda, bin haneye ise hijyen paketi ulaştırdık. Kaymakamlık ile birlikte hareket ettik. Bizim için insanların dili, dini, ırkı, düşüncesi değil ihtiyaç sahibi olması öncelikli. Bize gelen her listeyi kaymakamlıklarımızla, muhtarlarımızla istişare ettik. İhtiyaç sahibi olmayan bir kişiye bile bizden bir şey gitmedi. Pandemi başladığında biz bir hafta sonra Menteşe’nin bütün dağlarındaki köylerindeydik. Ulaşmadığımız hane kalmadı. Yine pandemi de 40 bin üzerinde öğrencisi olan üniversitemizde evlerine dönemeyen arkadaşlarımıza da hijyen paketleri ve gıda paketleri ulaştırdık. Şöyle bir algı var, Muğla deniz, kum ve güneşten ibaret. Hayır, öyle değil. Muğla’da kırsallarda ulaşılmamış o kadar çok insan var ki. Yangınlarda bütün Muğla ve Menteşe ekibi olarak canla başla çalıştık. 15 gün boyunca sıcak çorbadan, yanmaz ayakkabısı, eldivenine kadar her şeyi ulaştırdık. Gönüllülerimiz birkaç saat içerisinde ilk yardım eğitimi alıp alevler içerisindeki gönüllülere göz damlası kullanmayı, yanık kremi kullanmayı öğrettiler. Son olarak Muğla’nın alışık olmadığı bir şey yaşadık. Karla mücadele verdik. Bir mücadelede Denizli yolumuz kapandı. İlgili kişilere ulaşarak süratle yolda kalan vatandaşlarımızın yanlarına gittik. Biz Menteşe Kızılay olarak her zaman olası şeylere hazırız” şeklinde konuştu.

“NEREDE BİR AFET OLSA KIZILAY ORADA”

Konuşma yapan Ak Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan ise, “Nerede bir afet olsa Kızılay’ı orada görüyoruz. Muğla’ya gelince 3 yıldan beri zorlu günler geçirdik. Pandemi sürecindeki çalışmalarından dolayı Kızılay başkanlarımıza ve ekiplerine teşekkür ederim. Yazın da çok zorlu günler geçirdik. Aynı anda birçok ilçemizde yangınlar meydana geldi. Nereye gitsek Kızılay oradaydı, vatandaşlarımızın yanındaydı. O süreçte ciddi anlamda çok emek verdiler. Bugün dünya yine bir ateş altında, maalesef Ukrayna’da savaş başladı. Kızılay’ımızın Tırları yine Ukrayna için yola çıktı. Kızılay bugün sadece Türkiye’de değil dünyada da nerede bir doğal afet varsa orada. Ben, tüm gönüllülere teşekkür ederim. Ülkemizde kurumsal anlamda en güçlü sivil toplum kuruluşu olduğu için teşekkür ediyorum. Kenan Başkana ve önceki yönetimdeki tüm arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek olan arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Daha çok çalışıp daha çok kişiye ulaşın inşallah” diye konuştu.

Divan Başkanlığını İbrahim Ertaş’ın yaptığı, tek liste ile gidilen kurulda mevcut Başkan Kenan Gürbüz güven tazeleyerek, yeniden başkan seçildi.

Gürbüz’ün yönetimi ise şu isimlerden oluştu: Günnur Koçar, Hatice Dilhun Sukan, Verda Akça, Hamit Emre Bakan.