Fethiye Haberleri

KELEBEKLER VADİSİNDE ZAMANLA YARIŞ….

-Muğla’nın Fethiye İlçesinde bulunan Kelebekler Vadisi’ne 3 tatilcinin mahsur kaldığı ihbarı ile harekete geçen 112, UMKE ve Jandarma JAK timleri adeta zamanla yarıştılar.

-KELEBEKLER VADİSİNDE SELFİ YAPARKEN ÖLÜYORLARDI
-AĞIR YARALI ŞAHSIN UMKE VE JAK EKİPLERİ TARAFINDAN UÇURUMUN KENARINDAN ALINDIĞI ORTAYA ÇIKTI
-Vadinin zorlu koşullarına rağmen kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler, Vadide 3 kişinin mahsur kaldığını belirleyerek, hayati tehlikesi bulunan 1 kişiyi Fethiye Devlet Hastanesine sevk ettiler.
-Vadide, mahsur kalan 2 kişinin güvenli bir şekilde Vadiden çıkartılması için ekiplerin çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
-Ekipler, olayda ağır yaralanan Mahmut Kula, adlı şahsın uçurumun kenarından ekipler tarafından alındığını belirterek, “Kılpayı Mutlak Ölümden” dönmüş bilgisini verdiler.

Fethiye’deki Kelebekler Vadisi’ne 3 tatilcinin mahsur kaldığı ihbarı ile harekete geçen 112 ve Jandarma JAK timleri adeta zamanla yarıştılar. Vadinin zorlu koşullarına rağmen kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler, Vadide 3 kişinin mahsur kaldığını belirleyerek, hayati tehlikesi bulunan 1 kişiyi Fethiye Devlet Hastanesine sevk ettiler.
Alınan bilgiye göre, Muğla Sağlık Müdürlüğü 112 Komuta Kontrol Merkezine Fethiye’de bulunan Kelebekler Vadisi yüksekten düşme vakası olduğuna dair ihbar geldi.
İhbar sonrasında harekete geçen ekipler, vadinin zorlu koşullarına rağmen kısa sürede bölgeye ulaştılar. Bölgede jandarma JAK timleri ile birlikte arama yapan UMKE ekipleri, ihbarın geldiği vadide 3 kişinin mahsur kaldığını belirleyerek, hayati tehlikesi bulunan 1 kişiyi Fethiye Devlet Hastanesine sevk ettiler. Olayda ağır yaralanan kinin kafa travması ve vücudun farklı noktalarında kırıklar olduğu öğrenildi.
Vadide, mahsur kalan 2 kişinin güvenli bir şekilde Vadiden çıkartılması için ekiplerin çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
Bu arada hastaneye kaldırılan ağır yaralı şahsın ifadesinde Kelebekler Vadisinde arkadaşları ile fotoğraf çekilirken aşağı düştüğünü ve arkadaşlarınında kendisini kurtarmak için vadiye indiğini söylediği öğrenildi.
KILPAYI ÖLÜMDEN KURTULMUŞ
Zorlu arazi koşullarına rağmen kısa sürede bölgeye ulaşan UMKE, JAK VE 112 Ekipleri olayda ağır yaralanan Mahmut Kula, adlı şahsın uçurumun kenarından ekipler tarafından başarılı bir operasyonla alındığını belirterek, Kelebekler Vadisine düşen şahıs kayalıkların bulunduğu bir bölgedeydi. Ekipler zorlukla oraya ulaştılar. Ekipler zamanında ulaşmasa aşağıya düşebilirdi. Ağır yaralı şahıs “Kılpayı Mutlak Ölümden” dönmüş bilgisini verdiler.