SİNEM KARAKAYA- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, yönetimde şeffaflık ilkesinden yola çıkarak göreve geldiği tarihten itibaren günümüze kadar yapılan girişimleri, elde edilen kazanımları ve üniversitenin geleceğe dönük projelerini, çalışanlarına sunum yaparak anlattı.

Kazanımlar-Hedefler Sunumunun İkincisi Gerçekleşti

“Kazanımlar-Hedefler Sunumu 2” Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu’nda gerçekleştirildi.

Sunum etkinliğine Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Hüseyin Çiçek’in yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumhur Çoban, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, üniversite çalışanları ve öğrenciler katıldı.

2019 yılında yapılan faaliyetleri anlatan Rektör, daha sonra önümüzdeki yıllarda hedeflerinden bahsetti.

Muğla Teknopark'ta geliştirildi: Uygulamayla 50 bin kullanıcıya ulaştılar Muğla Teknopark'ta geliştirildi: Uygulamayla 50 bin kullanıcıya ulaştılar

Rektör Çiçek çalışanlarına seslenerek; “Biz sürdürülebilir bir Ar-Ge Üniversitesi olmak istiyoruz. Tüm çalışanların bu amaç doğrultusunda çalışmasını istiyorum. Göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız tüm yenilikler, çalışmalar bu doğrultuda gerçekleştirildi. Patent sayımızı arttırmayı hedefliyoruz. Onun haricinde sportif faaliyetlerde çok iyiyiz. Akademik danışmanlık el kitabı ve öğrenim destek kılavuzu çıkartmayı planlıyoruz. Öğrencilerimiz bizi tercih ettikten sonra onlarla bağlarımızı koparmayacak koordinatörlük kurup mezun olduktan sonra da bağlarımızı koparmayacağız. Mezunlar bölümü kuracağız” dedi.

Daha sonra ‘Fen-Mühendislik, Sağlık, Eğitim ve Sosyal Bilimler’ alanında görev yapan 12 öğretim üyelerine, Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu tarafından belirlenen kıstaslara göre verilen 2019 yılı ‘Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilim Ödülü’ verildi.

Sağlık Bilimleri alanında Murat Biteker, Ahmet Salih, Hüseyin Cem Şimşek, Eğitim Bilimleri alanında Kasım Yıldırım, Ayşe Rezan Çeçen Eroğul, Muhammet Mustafa Alpaslan, Soysal Bilimler alanında Faruk Şahin, Tuğba Uçma Uysal, Mehmet Marangoz, Fen- Mühendislik Bilimleri alanında Mehmet Emin Duru, Mehmet Öztürk, Akın Taşcıkaraoğlu’na Rektör Çiçek tarafından plaket taktim edildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden 19 Temmuz 2018 tarihinden itibaren emekli olarak ayrılanlara da plaket takdim edilmesinin ardından program son buldu.

Editör: Gazete Muğla