Kaymakam Aksoy yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

Bugün milli mücadelemizi başlatan ilk ve büyük adımın yıl dönümüdür. Türk Milletinin sönmeyen ve hiç sönmeyecek bağımsızlık meşalesidir. Tam 104 yıl önce Samsun’da milli mücadeleyi başlatan bu meşale geçici heves ve arzuların bir parlaması olmamış milletimizden aldığı ilham ve destekle kurtuluşun işaret fişeği olmuştur.

Sahte içki dehşeti: 2 kişi hayatını kaybetti Sahte içki dehşeti: 2 kişi hayatını kaybetti

Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu meşalenin ışığında milli mücadelenin Amasya’da yol haritasını çizmiş, Erzurum ve Sivas’ta kutlu hedefine kitlenmiş, Ankara’da TBMM’nin açılmasıyla birlikte gücüne güç katmış ve 29 Ekim 1923’de milli mücadeleyi Cumhuriyetle taçlandırmıştır.

Azim, inanç, mücadele ve başarının timsali bugünün Atatürk tarafından gençliğe armağan edilmesi geleceğe bakış ve milletimizin geleceğinin sahiplenilmesi sorumluluğunun nesilden nesile devredilmesi manasında büyük bir anlamı da içinde barındırmaktadır.

Mustafa Kemal Atatürk geleceğimizin teminatı olan gençlerimize olan inancını ve güvenini her fırsatta dile getirmiş ve “Gençler! Cesaretimizi güçlendirip devam ettiren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli sembolü olacaksınız.” diyerek açıkça bu güveni ifade etmiştir.

Hiç şüphemiz yok ki; Cumhuriyetin sağladığı kazanımların bilincinde olan Türk gençliği; yönetici, siyasetçi, eğitimci, bilim adamı, sanatçı, sporcu ve diğer meslek temsilcileri olarak Türkiye’nin uygarlık yolunda ilerleyebilmesinin en büyük güvencesi, istikrar içinde büyüyen, güçlü, demokratik ve müreffeh Türkiye'nin mimarları olacaklar.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve siz değerli vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.

-CEMAL KÖYÜK

Editör: Gazete Muğla