Kavaklıdere'de el emeği göz nuru ile aile bütçelerine katkı sağlıyorlar

 MUHABİR
 MUHABİR
Kavaklıdere’li kadınlar kurdukları “Hanımeli Kadın Girişimi Üretim Kooperatifi” aracılığıyla el emeği ve göz nuru dökerek ürettikleri ürünleri ve satarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar

Kavaklıdere’li kadınlar kurdukları “Hanımeli Kadın Girişimi Üretim Kooperatifi” aracılığıyla el emeği ve göz nuru dökerek ürettikleri ürünleri ve satarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Belediyenin öncülüğünde bir kadın kooperatifi kurduklarını anlatarak, şunları söyledi:

“Yöresel ürünlerimizle birlikte mermer, kumaş ve deriyi bir araya getirerek deriden hediyelik eşya üretimine başladık. Kadınlarımızın istihdamına çok önem veriyoruz. Kadınlarımızın bölgemizde örtü seracılığı yapması için bir dizi görüşme gerçekleştirdik. Amacımız kadınlarımızın aile bütçelerine katkı sağlayacakları, mermer gibi ağır ilerde çalışmadan geçimlerini sağlayacakları projeleri hayata geçirmek”

whatsapp-image-2024-05-31-at-10-05-08.jpeg

KAVAKLIDERE’YE AİT ÜRÜNLERİ TÜRKİYE’YE TANITACAKLAR

Kavaklıdere Belediye Başkan Yardımcısı Hafize Çakım ise Kavaklıdere Hanımeli Kadın Girişimi Üretim Kooperatifinin 14 Şubat 2024’te kurulduğunu anlatarak, şunları ifade etti:

“Kooperatif olarak ele emeği göz nuru işler yapıyoruz. Kadınlarımız işlem görmüş derilerden tamamı el emeği ile üretilen ve pazen kombine edilerek tasarım harikası çanta, cüzdan, kartlık ve aksesuarlar üretmektedir. Yörede yetişen doğal ürünlerden üretim yapıyoruz. Doğal ürünlerden yaptığımız reçeller, salçalar ve diğer ürünlerin tamamı organik ürünler. Amacımız Kavaklıdere’de yetişen tüm doğal ürünleri değerlendirmek. Yöresel doğal ürünleri kullanarak tamamen doğal yağlar üretiyoruz. Lavanta Yağı , Kekik Yağı, Adaçayı Yağı, Kantaron Yağı ,Zeytin yağı ve Kekik suyu bunlardan bir kaçı. Hedefimiz Kavaklıdere’mize ait yöresel ürünleri Muğla’mıza ve tüm Türkiye’ye tanıtmak”

11111.jpg

7 KADIN GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİP KOOPERATİF KURDU

Kavaklıdere Hanımeli Kadın Girişimi Üretim Kooperatif Başkanı Asmiye Ganioğlu ise Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum diyerek 7 kadın güçlerini birleştirip bu yola çıktıklarına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu yolda ilçemiz kadınları ile birlikte çok daha başarılara erişeceğimize inanıyoruz. Kooperatifimizin kadınların hayallerine açılan bir kapı olmasını diliyoruz. Kadın elinin değdiği her şeyin güzelleşeceği fikriyle çıktığımız bu yolda, bizden desteğini esirgemeyen Kavaklıdere Belediye Başkanım Mehmet Demir’e teşekkür ederiz. Kooperatifimizin amacı ortaklarımızın ekonomik, sosyal ve Kültürel İhtiyaçlar ile ekonomik faaliyetleri kapsamında yer alan mal ve hizmet üretimi ile bunların pazarlanmasına yönelik ihtiyaçlarını karşılamak, girişimlerini desteklemek, üretim becerilerini geliştirmek, kadın emeğinin değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapmaları böylece kadınlarımızın ekonomik menfaatlerini koruyarak, sağlıklı ve gelişmiş yaşamlarını sağlamak”

uuuuu.jpg

KOOPERATİFTE ÜRETİLEN DOĞAL ÜRÜNLER

Adaçayı,Kekik,Defne yaprağı ,Erişte sebzeli ve sade,Buğday unu ,Mısır unu, Kepekli un, Çayboyu fasulyesi, Börülce, Tarhana, Toz biber, Domates salçası, Biber salçası ,Lavanta yağı ,Kekik yağı, Adaçayı yağı (acı elma),Kantaron yağı ,Zeytin yağı, Kekik suyu ,Kozalak şurubu ,Kabak reçeli ,Çilek reçeli ,İç ceviz, Kabuklu ceviz ,Türk kahvesi ,Zeytinyağlı sabun çeşitleri ,Cevizli ev baklavası (şerbetli/kuru)

Bu haber toplam 184 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.