KAVAKLIDERE'DE ALEVLERLE MÜCADELE GECE BOYUNCA DEVAM ETTİ...

KAVAKLIDERE'DE ALEVLERLE MÜCADELE GECE BOYUNCA DEVAM ETTİ...
 MUHABİR
Aydın'ın Bozdoğan ilçesi Alhisar mahallesi yakınlarında dün başlayan ve 38 saattir kontrol altına alınamayan orman yangınının Kavaklıdere ilçesine ulaşmasını önlemek isteyen ekipler gece boyunca alevlerle mücadele ettiler.-Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte havadan müdahale yeniden başladı.-Yangınla mücadele çalışmalarında Jandarma ve Polise ait TOMA'larda görev yapıyor.

img-20240818-wa0002.jpg

Alınan bilgiye göre, Bozdoğan ilçesinde dün başlayan yangın kısa sürede şiddetli rüzgar nedeniyle Kavaklıdere ilçe sınırına ulaşan yangının Kavaklıdere İlçesine ulaşması gece boyunca devam eden çalışmalarla önlendi.

Muhabirimiz Kenan Gürbüz, gece boyunca çalışmaları yangın bölgesinde takip etti.

TOMA'LAR YANGIN BÖLGESİNDE

Bölgeye, çok sayıda iş makinesi, tanker ve kesim motoru bulunan vatandaş takviye olarak çağrıldı. Muğla Valiliği tarafından Polis ve Jandarma'ya ait çok sayıda TOMA bölgeye gönderildi. TOMA'lar soğutma çalışmalarında görev alıyorlar.

Bölgede bulunan Mermer fabrikaları ise iş makineleri ve personelleri ile birlikte yangına müdahale çalışmalarına destek veriyorlar.

İş makineleri, yanan bölgelerde şeritler açarak alevlerin ilerlemesini orman işçileri ile birlikte önlemeye çalışıyorlar. Alevlerin kontrol altına alındığı noktalarda ekipler soğutma çalışmalarına bağladılar.

ALEVLER ÇAVDIR VE YEŞİLKÖY’E ULAŞTI

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir alevlerin bölgede bulunan Çavdır ve Yeşilköy Mahallerine ulaşmasını önlemek için günlerdir hiç uyumadan alevlerle mücadele çalışmalarını koordine ettiklerini belirterek "Tüm çabamıza rağmen alevler 2 mahallemizin sınırına ulaştı. Ekiplerin yoğun çabaları ile alevlerin yerleşim yerlerine ulaşmasını önledik.

Vatandaşlarımız yangınla mücadele çalışmalarına Su Tankeri , İş Makinesi ve Kesim Motorları ile destek oluyorlar. Tüm çabamız alevleri bir an önce kontrol altına almak için " dedi.

KIZILAY EKİPLERİ ÇAY VE ÇORBA DAĞITTI

Türk Kızılay’ı ekipleri ise gece boyunca yangına müdahale eden ekiplere çay ve çorba ikramında bulundular.

38 SAATTİR KONTROL ALTINA ALINAMADI

Aydın'ın Bozdoğan ilçesi Alhisar mahallesi yakınlarında 38 daat önce başlayan yangının henüz kontrol altına alamadı.

Bu haber toplam 205 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.