Muğla’nın Kavaklıdere ilçesine ikinci kez coğrafi işaretli ürün kazandırmak adına MUTSO kolları sıvadı. Kıymetli el sanatı bakırcılığın, ülkemizdeki en önemli işleme merkezi niteliğinde olan ilçeden, Kavaklıdere Bakırı’nın coğrafi işaret alması için veriler toplanıyor.

TAYYİP DEDE’DEN ÇOCUKLARA HARÇLIK TAYYİP DEDE’DEN ÇOCUKLARA HARÇLIK

2016 yılından bu yana Coğrafi İşaret çalışmalarına ağırlık veren ve bugüne kadar Muğla Köftesi, Muğla Saraylısı, Kavaklıdere Cevizi, Muğla Göce Tarhanası ve Muğla Beyazı Mermer ürünlerine coğrafi işaret alan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), toplamda 10 ürün için saha çalışmalarını sürdürüyor.

Odanın hizmet alanında bulunan Kavaklıdere’ye ikinci kez coğrafi işaretli ürün kazandırmak adına, kıymetli el sanatı bakırcılığın, ülkemizdeki en önemli işleme merkezi niteliğinde olan bu ilçeden, Kavaklıdere Bakırı’nın coğrafi işaret alması için veriler toplanıyor. MUTSO Proje ve Basın birimleri, bölgede, sayıları çok azalsa da mesleğin ölmemesi adına faaliyetlerini sürdüren bakırcı ustaları ile görüşmeler gerçekleştirdi.  “Eskiden çekiç sesinden sokakta yürüyemezdiniz.” dedikleri sokaklarda ticari varlıklarını sürdürme mücadelesi veren bakırcılar ile birebir görüşmeler yaparak, bakırcılığın Kavaklıdere’deki tarihi, gelişimi, bölgeye özgü motifler ve işleyiş şekilleri kayıt altına alındı. Literatür taramasının ardından resmi başvurular gerçekleştirilecek.

Editör: Gazete Muğla