Kasapta kimse elini bile sürmüyordu: Artık etten pahalı
Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı, son bir haftada kırmızı etin fiyatının inanılmaz bir yükselişe geçtiğini belirtiyor. Yardımcı, Et ve Süt Kurumu müdahalesiyle frenlenen artışın ardından halkın kırmızı et yerine sakatatı tercih etmeye başladığını dile getiriyor.
kamubulteni'nin haberine göre, Kasap Ali Kıraç, karaciğerin kilogramının 380, dilin 400, yüreğin 170, işkembenin ise 100 lira olduğunu paylaşıyor. Bu astronomik fiyatlar nedeniyle müşterilerin üçte birinin fiyatı gördükten sonra alışverişleri iptal ettiğini belirtiyor. Kıraç, fiyatların daha da yükselebileceği uyarısında bulunuyor.
Vatandaşlardan Alper Baykara, 1 kilo et alırken miktarının 750 grama kadar düştüğünü ve şimdi yarım kilo alabildiğini belirtiyor. Baykara, etin fiyatının ete rakip olduğunu ve hatta etten daha pahalı hale geldiğini vurguladı.
Et fiyatlarındaki artış, ekonomik ve sosyal etkileri gittikçe artıyor. Et fiyatlarındaki belirsizlik ve artan maliyetlere karşı çözüm arayışları devam ederken, vatandaşlar daha ekonomik alternatiflere yönelmekte.
Et fiyatlarındaki bu artışa neden olan faktörler arasında, artan maliyetler, kurdaki dalgalanmalar ve küresel et fiyatlarındaki artış yer alıyor. Et fiyatlarındaki artış, Türkiye'de enflasyona da olumsuz bir etki yapıyor.
Et fiyatlarındaki artışa karşı hükümet tarafından bazı önlemler alınmış olsa da, bu önlemlerin yeterince etkili olduğu söylenemez. Et fiyatlarındaki artış, Türkiye'de en önemli ekonomik ve sosyal sorunlardan biri olmaya devam ediyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.