Muğla Karadenizliler Derneği ile Muğla Gazetesi, Suriye’nin İdlib kentinde şehit olan askerler için lokma döktürdü.

Sinem Karakaya

Coşkun Çatalkaya’dan ‘Afet Risk Azaltma Günü’ açıklaması Coşkun Çatalkaya’dan ‘Afet Risk Azaltma Günü’ açıklaması

Muğla Karadenizliler Derneği ile Muğla Gazetesi, Perşembe Pazarı girişinde Suriye’nin İdlib kentinde rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu şehit olan askerler için lokma döktürdü. Yağmurlu havaya rağmen dökülen lokma, çevre esnafına ve vatandaşlara dağıtıldı.

Lokma dökümüne Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Gürcan Özdilek, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kazım Alsan, Muğla Karadenizliler Derneği Başkanı Celal Karakaş, Reyhan Pastanesi sahibi Süleyman Reyhan ve Muğla Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Elvan Göçer katıldı.

Şehit olan askerlerden dolayı ülkenin kötü günler geçirdiğini ifade eden Muğla Karadenizliler Derneği Başkanı Celal Karakaş,22 Mart Pazar günü yapılması planlanan Hamsi Festivali’ni iptal ettiklerini belirterek lokma hayrı yaptıklarını söyledi.

Karadenizliler Derneği ve Muğla Gazetesi’nden  Şehitlerimiz için lokma hayrı

Muğla Karadenizliler Derneği Başkanı Celal Karakaş, “Şehitlerimizin hayrına lokma döktürdük. Bu sebepten dolayı bu sene 6.sını düzenleyeceğimiz Hamsi Festivalini iptal ettik. Umarım daha fazla şehit vermeyiz. Ülkece hepimizin başı sağolsun. Allah kabul etsin inşallah” dedi.

Şehitlere Allahtan rahmet ailelerine sabır dileyen Muğla Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Elvan Göçer, “Acımızı tarif etmemiz mümkün değil. Ülkemizin, milletimizin birlik beraberliğe daha çok ihtiyacı olduğu bu dönemde şehitlerimizin ruhları için lokma döktürdük. Acılı şehit ailelerimize ve milletimize sabır diliyoruz. Mekânları cennet, ruhları şad olsun” dedi.

Editör: Gazete Muğla