Meteoroloji uyardı! Bugün Muğla’da hava nasıl olacak? Meteoroloji uyardı! Bugün Muğla’da hava nasıl olacak?

Engelliler; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde, Türkiye Beyazay Derneği’nin yurt çapındaki şubeleriyle Kızılay’a kan bağışında bulunacaklar.

Kurulduğu günden bu yana yurtiçi ve yurtdışı şubeleri ile başta engellilerin eğitimi, istihdamı olmak üzere toplumsal farkındalık çalışmaları yürüten Türkiye Beyazay Derneği;  3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde yurt genelinde kan bağışı kampanyası başlatacak. Konu ile ilgili olarak Genel Başkan Nejla SÜMER, “ Kan vermeye “engel” yok! sloganı ile başlattığımız kampanyamızda yurt genelindeki 80 Şubemizdeki engelli ve engelli yakınlarımız ile toplu kan bağışında bulunacağız.  Bu kampanyamızdaki amaç, kan bağışında toplumsal farkındalık yaratmak;  kan vermenin engel tanımadığını, sağlığı uygun her kesin rahatlıkla kan verebileceğini kamuoyu ile paylaşmaktır” dedi.

Türkiye Beyazay Şube Başkanı Pınar Boyacı “Kızılay’ın verilerine göre ülkemizde her 4 saniyede bir ünite kana ihtiyaç var. Her bir kan bağışı üç kişinin hayatını kurtarabilir. Böylesine insani ve ulvi bir olayda engellilerin de desteğinin olması önemlidir” dedi.

Editör: Gazete Muğla