Meme kanserinin tedavisinde büyük önem taşıyan erken teşhisin sağlanması için risk grubundaki 40-69 yaş aralığındaki toplam 204 kadın, ücretsiz mamografi çekimi yaptırarak kanserle mücadelede bir adım öne geçtiler.

Kadınlar için büyük risk oluşturan meme kanseri, zamanında müdahale edilmediğinde ölümle sonuçlanabiliyor. Türkiye’de her 4 kadın kanser hastasından birinin meme kanseri olduğuna dikkat çeken uzmanlar, her yıl yapılması gereken mamografi çekimlerinin erken teşhis için büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor. Erken teşhis ile tedavisi mümkün olan meme kanseriyle mücadele için çalışma başlatan Muğla İl Sağlık Müdürlüğü Milas Toplum Sağlığı Merkezi, meme kanseri riski taşıyan 40-69 yaş arasındaki kadınlara ücretsiz mamografi çekimi hizmeti sunuyor. Kanserin erken evrede teşhisinin sağlanması amacıyla yapılan tarama çalışması bugün Atapark’ta başlayacak. Hastalığın teşhisinde büyük önem taşıyan mamografi çekimleri; 16 Şubat’a kadar Milas Atapark Meydanı’nda devam edecek. 09.00 - 16.00 saatleri arasında yapılacak olan mamografi çekimlerine katılmak isteyen kadınların, (0252) 512 81 62 numaralı telefondan randevu almaları gerekiyor.

Muğla'da feci kaza: 17 yaşındaki genç yaşamını yitirdi Muğla'da feci kaza: 17 yaşındaki genç yaşamını yitirdi

Şuana kadar Milas’ın Ören, Gülük ve Selimiye mahallelerinde gerçekleştirilen çekimlerde şuana kadar toplam 204 kadın yararlandı. Ören’de 75, Güllük’te 58 ve Selimiye’de 71 kadının çekim yaptırdığı belirtilir ken, mamografi çekimleri nin kanserle mücadelede büyük önem taşıdığı ve ihmal edilmemesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Editör: Gazete Muğla