İzmir'deki Elektrik Faciasıyla ilgili yeni gelişme! 2 kişi hayatını kaybetmişti

İzmir'de meydana gelen ve iki kişinin hayatını kaybetmesine neden olan elektrik çarpması olayıyla ilgili soruşturma derinleşiyor. Olayla ilgili 8 kişi daha gözaltına alındı. Soruşturma devam ederken, tutuklanan şüphelilerin yargılamaları önümüzdeki günlerde başlayacak.

12 Temmuz'da (2024) şiddetli yağışın ardından Konak ilçesinde meydana gelen olayda, Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay adlı vatandaşlar, su birikintisine temas ederken elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybetmişti.

60212.jpg

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, İZSU ve Gdz Elektrik Dağıtım genel müdürleri ile eski İZSU genel müdürünün de aralarında bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 8'i, tutuklanma talebiyle sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.

Bilirkişi raporunun da tamamlanmasıyla birlikte, olayın nasıl meydana geldiği ve sorumluların kimler olduğu daha netlik kazanmaya başladı. Yapılan incelemelerde, altyapıda yaşanan eksiklikler ve ihmallerin olayda büyük rol oynadığı belirtildi.

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran olay, yetkililerin altyapı sorunlarına daha fazla önem vermesi gerektiğini bir kez daha ortaya koydu. Vatandaşlar, benzer olayların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını ve sorumluların cezalandırılmasını talep ediyor.

Soruşturma devam ederken, tutuklanan şüphelilerin yargılamaları önümüzdeki günlerde başlayacak.

Kaynak:ANADOLU AJANSI

Bu haber toplam 933 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.