İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın teşvikleri ile kamu bankaları ve özel bankalarca hayata geçirilen “Esnafa Destek Paketleri” uygulamasının, esnafların sorunlarını çözmek açısından miktar ve yöntem olarak çok yetersiz kaldığına dikkat çekti.

Haber Merkezi

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Esnafa Destek Paketleri” uygulamasının yetersizliğine dikkat çekerek, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis’e soru önergesi verdi.

Bütün dünya ile beraber ülkemizin de yaşadığı Covid-19 salgını ile mücadele sürecinde, toplumsal hayatın ve ülke ekonomimizin işlemesinde çok önemli rolleri bulunan esnaflara destek olmanın hayati bir zaruret haline geldiğini belirten Milletvekili Ergun, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın teşvikleri ile kamu bankaları ve özel bankalarca hayata geçirilen “Esnafa Destek Paketleri” uygulamasının, esnafların sorunlarını çözmek açısından miktar ve yöntem olarak çok yetersiz kaldığına dikkat çekti.

Ergun, “Birçok esnafımızın bu kredilere çeşitli sebeplerle başvuramaması ve başvuranlara da mevcut kredi limitinin yetersiz gelmesi; günlük gelire bağlı olan bu esnaflarımızın ticari hayatlarını riske atmanın yanı sıra, bireysel hayatlarını ve aile yaşantılarını da zora sokmaktadır. Özellikle salgını yavaşlatmak ve kontrol altına almak gayesiyle uygulanan sokağa çıkmama tedbirleri taksicilerimizin, özel halk otobüsçülerimizin ve minibüsçülerimizin işlerini durma noktasına getirmiştir. Bu sebeple, başka ülkelerde olduğu gibi, ülkemizde de bu esnaflarımızın ticari hayatlarının devam edebilmesi açısından kredi desteğinin yanı sıra nakit yardımı yapılması da elzem hale gelmiştir dedi.

Datça’nın içme suyu sorunu tamamen ortadan kalkıyor Datça’nın içme suyu sorunu tamamen ortadan kalkıyor

Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını talep ettiği soruları şöyle sıraladı:

“Bakanlığınızca, taksicilerimiz, özel halk otobüsçülerimiz ve minibüsçülerimize yönelik nakit yardımı yapılması hususunda bir çalışmanız var mıdır? Eğer varsa, bu yardımların miktarı ne kadar olacaktır? Nakit yardımı ile bu esnaflarımıza destek olmak gibi bir çalışmanız yoksa, mevcut destek paketinin limitini arttırmak ve ödeme koşullarını iyileştirmek açısından alternatif bir çalışmanız bulunmakta mıdır?”

Editör: Gazete Muğla