12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması İl Finali” Menteşe Halk Eğitimi Merkezi salonunda gerçekleştirildi.

Sinem Karakaya

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması İl Finali” Menteşe Halk Eğitimi Merkezi salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serap Aksel’in açış konuşmasıyla başladı.

İlçelerimizden birinci olarak gelen tüm öğrencileri tebrik eden Serap Aksel “Yarışma gereği bugün ilk üçü belirlemek durumundayız. Sonuç ne olursa olsun, hepiniz zaten gönlümüzün birincisisiniz. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Birimi tarafından koordine edilen “İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması İl Finalinde” ilkokul, ortaokul, lise kategorisinde 13 ilçe birincileri, jüri önünde birbirinden güzel performans sergiledi.

Özbekistanlı öksüz Mubina artık duymaya başladı Özbekistanlı öksüz Mubina artık duymaya başladı

Jürinin, “şiire hâkimiyet, beden dili, vurgu-tonlama ve diksiyon” kriterlerini göz önünde bulundurarak öğrenci performansları değerlendirildi. Yarışma sonunda tüm öğrencilere katılım belgesi takdim edildi. Her kategoride ilk üç dereceye giren öğrencilere ise, “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” plaket takdim edildi.

Editör: Gazete Muğla