İŞSİZLERİN DİKKATİNE! GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI PERSONEL ALIYOR!

İŞSİZLERİN DİKKATİNE! GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI PERSONEL ALIYOR!
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2023 yılında toplam 2 bin 21 personel alımı gerçekleştirecek. Alımlar kapsamında 1071 gençlik çalışanı ve 950 antrenör kadrosuna yeni personeller başlayacak.

GSB personel alımı başvurularında kadro dağılımı; gençlik çalışanı ve antrenör olarak gerçekleşecek. kariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet adresinden yapılması beklenen GSB 2 bin 21 personel alımı başvuru tarihleri, yayınlanan kılavuzda ilan edilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2 bin 21 personel alımı yapılacak. Devlet memuru sınıfında istihdam edilecek olan personeller arasında 1071 gençlik çalışanı ve 950 antrenör yer alacak.

GSB personel alımı başvuruları şartları ve ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Toplam 2021 yeni personel alımının gerçekleştirecekleri ilana dair duyuruyu Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak açıkladı. Başvuruların https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ üzerinden yapılması ön görülüyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2 bin 21 personel alımı yapacakGençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, bakanlık ve bağlı kuruluşların bütçe görüşmeleri sırasında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bak, 2023 yılı içinde toplam 2 bin 21 kişilik personel alımı yapacaklarını belirtti.

Bu alımların içinde 1071 gençlik çalışanı ve 950 antrenör kadrosuna personel alımı bulunuyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bu yeni alımlarla kadrosunu güçlendirmeyi hedeflediği ifade edildi.

Başvuru süreci ve şartlar hakkında detaylı bilgilerin gelecek yılın ilk dönemlerinde netleşmesi beklenmektedir. Başvuru tarihleri, şartlar ve diğer önemli bilgiler açıklandığında, detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Adaylar, resmi duyuruları ve güncel bilgileri Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın internet sitesi ve ilgili kurum duyuruları üzerinden takip edebilirler.

6538da16e14f2adf329d3d92.webp

GSB 2 BİN 21 PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Bakan Aşkın Bak, önlerindeki süreçte 1071 gençlik çalışanı ve 950 antrenör olmak üzere toplam 2021 yeni personel alımını gerçekleştireceklerini açıkladı. Ancak henüz başvuru tarihleri ilan edilmedi.

Başvuru şartları henüz açıklanmadı. Ancak geçen yıl antrenör alımı başvuru şartları şöyleydi;

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin 4, 5, 6 ve 7’nci alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak,

3. Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak,

4. Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde beden eğitimi veya spor eğitimi veren bölümlerinden mezun olmak,

658437b5e14f2adf329e5236.webp

5. 2022 yılı KPSS sınavına girmiş ve P3 puan türünde asgari 50 (elli) puan almış olmak, 6. Başvuru yapılacak branşta en az temel antrenörlük (ikinci kademe) düzeyinde antrenörlük belgesine sahip olmak.

7. Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak, (Dul ve yetim aylığı hariç)

8. Herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta iken görevden veya meslekten ihraç edilmemiş olmak,

9. Sözleşmeli personel olarak çalışmakta iken sözleşme esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesi feshedilenler veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshedenlerin, sözleşme fesih tarihinin üzerinden bir yıl geçmiş olmak,

65817edde14f2adf329e4b12.webp

10. Görevini devamlı yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak,

11. Tam zamanlı çalışmaya engel durumu bulunmamak,

12. Arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak

2) Gençlik Çalışanı pozisyonları için;

a) Yükseköğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde ilgili grup için belirlenmiş bölümlerden mezun olmak.

b) Gençlik Çalışanı pozisyonu 5. Grup için Bakanlığımızca verilen gençlik liderliği sertifikasına sahip olmak.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 1477 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.