Ülkene genelinde görülen Coronavirüs salgını tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağına rağmen, Muğla İŞKUR çalışanları mesailerini aralıksız sürdürüyor. Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında yapılan başvuru ve ödemeleri yetiştirebilmek için İŞKUR çalışanları mesai kavramı gözetmeksizin görevlerinin başında hizmet veriyor.

MSKÜ önemli bir başarıya imza attı MSKÜ önemli bir başarıya imza attı

Güzide Kasım

Coronavirüsü salgını nedeniyle iş yerlerindeki çalışma sürelerinin geçici olarak azaltılması ya da tamamen durdurulması durumunda sigortalı çalışanlara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayacak olan kısa çalışma ödeneğinin zamanında ve ivedilikle ödemelerin yapılabilmesi için Muğla İŞKUR İl Müdürlüğü çalışanları mesai kavramı gözetmeksizin yedi gün boyunca çalışmaya devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı’nca 31 ilde 4 gün boyunca sokağa çıkma yasağı verilmesine rağmen hizmete devam edebilmek adına kurum personeli, Kaymakamlık izinleri ile çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

İŞKUR çalışanları, müracaat eden tüm işverenleri tek tek telefon ile arayarak,  mevcut durum hakkında bilgilendirmede bulundular.

Edinilen bilgiye göre, işlemlerin sorunsuz ve daha hızlı yürütülebilmesi için  Muğla İŞKUR İl Müdürlüğü’nde kurum içerisinde çalışan personele görevlendirmeler de gerçekleştirildi.

Muğla Menteşe’de işletmesi olan bir vatandaş, “İçinde bulunduğumuz bu zor süreçte, saat ve gün gözetmeksizin bizler için çalışan tüm İŞKUR personellerine tek tek teşekkür ederim. Onlar bu süreçte sessiz sedasız çalışan gizli kahramanlarımızdan” dedi.

Editör: Gazete Muğla