TUSAŞ'A saldıran kadın terörist Hdp Eş Başkanı TUSAŞ'A saldıran kadın terörist Hdp Eş Başkanı

Batman'da 8 yaşındaki Şeyma evlerinin bahçesindeki direkteki ipe asılı halde bulunmuş, hastaneye kaldırılan çocuğun iki defa kalbi durmuştu. Doktorların ölümden kurtardığı Şeyma, konuşma yetisini kaybederek yatağa bağımlı kaldı.

İLK ADLİ TIP RAPOR HATALI BULUNDU

Adli Tıp Kurumu olay yerinde ve biri çocuk, 3 erkek kıyafetinde inceleme yaptı. Alınan ilk adli tıp raporunda hem kıyafetlerde hem de Şeyma'nın genital bölgesinde sperm saptandı. Ancak adli tıp raporunda hata çıktı.

Çocuğun genital bölgesinde sperm bulunduğunun sehven yazıldığı iddia edildi. Bunun üzerine ikinci kez alınan raporda herhangi bir istismara rastlanmadığı Adli Tıp raporuyla soruşturma dosyasına girdi.

TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

Sabah gazetesinden Kerim Cengil haberine göre, soruşturma kapsamında Şeyma'nın istismara uğradığıyla ilgili başka delil elde edilemedi. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayla ilgili takipsizlik kararı verdi. Kararda "Olay günü mağdur ile aynı evde bulunan annesinin ve kardeşlerinin beyanları ile olayın meydana geldiği yerin özellikleri bir bütün halinde değerlendirildiğinde, mağdurun oyun oynarken bahçelerindeki direkte asılı halde bulunan ipi oyun maksadıyla boynuna dolaması sonucunda olayın gerçekleştiği değerlendirilmiştir" denildi.

BAKANLIK DEVREDE

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı karara itiraz etti. Olayın ardından konuşma yetisini kaybeden ve yatağa bağımlı yaşayan çocuğun bakanlık gözetimine alındığı belirtildi.

Kaynak: SABAH