Muğla Haberleri

İLBANK'tan Muğla ve Denizli'de 121 milyon avroluk altyapı yatırımı

İller Bankası Genel Müdürlüğü (İLBANK) ve Dünya Bankası işbirliğiyle yürütülen "Sürdürülebilir Şehirler Projesi" kapsamında, Muğla ve Denizli'de başlatılan çevresel altyapı çalışmaları tamamlandı. Toplam 121 milyon avro maliyetle gerçekleştirilen projeyle, her iki şehirde çevresel altyapı iyileştirmeleri sağlandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı İller Bankası Genel Müdürlüğü (İLBANK) ve Dünya Bankası işbirliğiyle yürütülen "Sürdürülebilir Şehirler Projesi" çerçevesinde, Muğla ve Denizli'de başlatılan çevresel altyapı çalışmaları tamamlandı. Toplamda 121 milyon avro maliyetle gerçekleştirilen bu projeyle, her iki şehirde çevre dostu altyapı iyileştirmeleri sağlandı.

İLBANK, sürdürülebilir ve yaşanabilir şehirler oluşturmak için altyapı yatırımlarına devam ederken, artan nüfus ve şehirleşmenin çevre üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek amacıyla su ve atık yönetimi alanında önemli projelere imza atıyor. Altyapıyı güçlendirerek halk sağlığını korumayı hedefleyen İLBANK, bu tür faaliyetlerde hem ulusal hem de uluslararası işbirliklerine önem veriyor.

İLBANK Genel Müdürü Recep Türk, "Dünya Bankası kredisi aracılığıyla Muğla ve Denizli'de gerçekleştirilen çevresel altyapı çalışmalarını, 121 milyon avro maliyetle tamamladık. Şehirlerimize daha sağlıklı ve güçlü bir altyapı sistemi kazandırdık. Muğla ve Denizli illerimize hayırlı olsun." dedi.

Muğla'da gerçekleştirilen kapsamlı altyapı çalışmalarıyla toplamda 225 kilometre kanalizasyon şebekesi kurulmuş oldu. Proje kapsamında, Turgutreis AAT 1. Etap ve deniz deşarjı, Bodrum kanalizasyon şebekesi, Gümbet ve Gümüşlük'teki mevcut atık su arıtma tesislerinin revizyonu, Fethiye Hisarönü-Ovacık Mahallesi'nde kanalizasyon şebekesi ve kolektör yapımı, Fethiye'deki mevcut kanalizasyon şebeke rehabilitasyonu ve Fethiye Atık Su Arıtma Tesisi 2. Etap çalışmaları başarıyla tamamlandı.

Bu projeyle, günde 72 bin metreküp kapasiteli bir atık su arıtma tesisi inşa edilerek, yaklaşık 1 milyon 200 bin kişi temiz ve sağlıklı su kullanımına kavuştu.