Yıkılacak olan işhanındaki tarihi lokanta sahibinden sitem: “Yer gösterilebilir ya da ek süre verilebilirdi” Yıkılacak olan işhanındaki tarihi lokanta sahibinden sitem: “Yer gösterilebilir ya da ek süre verilebilirdi”

Doğru Parti Muğla İl Başkanı Cahit Karaöz, 28 Mayıs’ta yapılacak olan 2.tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na açık çağrıda bulundu.
Doğru Parti Muğla İl Başkanı Cahit Karaöz yaptığı çağrıda şu ifadelere yer verdi:
“Kemal Kılıçdaroğlu’na açık çağrımızdır. 14 Mayıs 2023 seçim sonuçları belli olunca görüldü ki ortaya çıkan tablo kimseyi tatmin etmedi, netice de TBMM tablosunda sayı cumhur ittifakı lehine çıkarken cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sonuç ikinci tura kaldı.
AK Parti tarafından çıkartılan Başkanlık sistemi dedikleri ve Dünya da bir benzeri olmayan bu sistem bizde kabul görmediği açıkça ortadadır. Şimdi kimsenin kafasını karıştırmadan ve kimseyi kırmadan 28 Mayıs gününe kadar neler yapılmalı isterseniz merkez sağ ve merkez siyaset penceresinden bu önerilerimizi sıralayalım. Kim önemser kim değer verecek göreceğiz. Ben görevimi yapayım da en azından. 1. en kısa zamanda ve hızlı bir şekilde Sayın Rıfat Serdaroğlu (DOĞRU PARTİ ) Sayın Ufuk Söylemez (Milli Merkez ) Sayın İlhan Kesici ( CHP MV ) Demirel ekolünden gelen bu üç ismi sahaya sürmeli, bu üç isme Tv kanalları ve diğer medya organları ( muhalefetin elinde olan ) sonuna kadar açılmalı ve Anadolu lisanı ile millete bu işin önemi izah edilmeli.
2-TBMM’nin sayısal çoğunluğu cumhur ittifakının lehinde sonuçlanması aslında lehe çevrilebilecek bir durum yarattı şöyle ki: millet ittifakı olarak açıklanan metinlerde parlementer sisteme geçileceği vaat ediliyordu işte fırsat elimizde mevcut sistemde meclisin hiç bir önemi ve katkısı olmadığı görülmektedir, eğer cumhurbaşkanı Millet ittifakının elinde olursa meclisin denetim gücü artar, saygınlığı artar, önemi artar istenilen de bu değil mi, kısacası meclisten denge ve denetim isteniyor ise o zaman cumhurbaşkanı Millet ittifakından olmalı bu konu iyice millete izah edilmeli.
3-Büyükşehir belediye başkanları başta İstanbul ve Ankara olmak üzere bölgelerinden ayrılmadan illerini adım adım dolaşmalı ve lokal toplantılar yolu ile seçmene dokunmalı.
Bu önerilerimizi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin geleceği ve Milletimizin ümidi için arz ediyoruz.”
(HABER MERKEZİ)

Editör: Beritan Yücel