İkizköylüler mücadeleden vazgeçmiyor: Duruşma başladı

İkizköylüler mücadeleden vazgeçmiyor: Duruşma başladı
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Mahallesi Akbelen Ormanı’nda ağaç kesim izninin uzatılmasına karşı açılan davanın duruşması Muğla 1. İdare Mahkemesi'nde başladı.

Milas sınırları içerisinde yer alan Akbelen Ormanı'nın kesim izninin uzatılmasına karşı İkizköylüler’in açtığı iptal davası bugün Muğla 1. İdare Mahkemesi'nde başladı.

İkizköylüler’in mahkeme öncesi Muğla 1. İdare Mahkemesi önünde yaptıkları basın açıklamasına, TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP Muğla Milletvekilleri Gizem Özcan ile Cumhur Uzun, CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı ve STK’lar destek verdi.

İKİZKÖYLÜ ESRA IŞIK: “BİZ BİTTİ DEMEDEN BU DAVA BİTMEZ”

İkizköylü Esra Işık yaptığı açıklamada, “Bizlerce yıllardır şirketin her türlü baskısına rağmen mücadeleye devam ettik. Her türlü şiddeti reva gördüler. Burada bugün hem şirkete hem de şirketin hukuksuzluklarına izin verenlere karşı hep birlikte toplandık. Akbelen’in katline imza attılar. Biz bitti demeden bu dava bitmez” dedi.

GÜLİZAR BİÇER KARACA: “DAYANIŞMA İLE BU MÜCADELEYİ HEP BİRLİKTE KAZANACAĞIZ”

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, “İkizköylülerin mücadelesine dayanışma ile destek olmaya geldik. Aslında bu direniş Tüm Türkiye’de yarınları için toprağı için korkusuzca direnen herkesin gıptayla baktığı bir direniş. Kendinizle gurur duyun. Dayanışma ile bu mücadeleyi hep birlikte kazanacağız” ifadelerini kullandı.

AVUKAT CANGI: “HESAP SORMA VAKTİ”

İkizköylülerin avukatlarından Arif Ali Cangı ise “Sevgili İkizköy'lüler, sevgili yaşam savunucuları şimdi hesap sorma zamanı. 24 Temmuz sabahı sanki düşman yurduna girmiş gibi jandarmayla, ormanı korumakla görevli olan Orman İdaresi'nin tüm araç ve ekipleriyle ormana girdiler ya, işte o ormana girenler ona izin verenlerden ve buna sessiz kalanlardan hesap sorma vakti. Hesap nasıl sorulacak? Bu mahkemelerden, yapılan hukuka aykırı işlemlerin hukuksal denetimi ile sorulacak. Yetkisini kullanma yetkisi olmayan, Orman Bölge Müdürlüğü'nün imzasıyla orman kesimini sağlayan Orman Bölge Müdüründen ve o emri uygulayanlardan hesabın sorulabilmesi için bu ucube iznin, ucube emrin mutlaka ve mutlaka bu mahkemelerce iptal edilmesi gerekiyor” dedi.

AVUKAT ATAL: “AKBELEN İLE İLGİLİ AÇTIĞIMIZ YEDİNCİ DAVA”

Avukat İsmail Hakkı Atal da “Bu bizim Akbelen ile ilgili açtığımız yedinci dava ama şunu özellikle söylüyorum. Şu ana kadar Muğla İdare Mahkemesi'nde biz bir tane bile dava kazanamadık, yüzde bin haklı olmamıza rağmen. Çünkü burada kanunlar uygulanmadı. Muğla İdare Mahkemesi hakimleri, hakim değil. AKP'nin memuru gibi hareket ettiği için AKP Genel Merkezi'nden beşli çeteyi koruyacak şekilde karar vermeleri için talimat aldıklarından, biz şu ana kadar hiç dava kazanamadık. Bu davayı da kazanamayacağız bunu da biliyoruz. Reddedeceklerini de biliyoruz ama biz tarihe not düşüp gelecekte hakimlikten, savcılıktan, valilikten, kaymakamlıktan atılacak ve yargılanacak olanların çetelesini çıkartıyoruz. Kanunları uygulamayarak suç işleyenlerin çetelesini çıkartıyoruz. Kanunları uygulamayan, kamu görevini kötüye kullanan AKP'li hakimlerin, AKP'li valilerin, AKP'Lİ kaymakamların çetelesini çıkartıyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 152 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.