Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'de köylüler ve çevreciler, Akbelen Ormanları için direnişlerini sürdürüyor.

Köylüler ve çevreciler 11 Ekim Çarşamba günü Akbelen Ormanı’nın maden işletmeciliğine tahsisinin iptali ve Maden işletme ruhsatı ve izninin iptali davalarının duruşmaları için Akbelen’den başlattıkları yürüyüş ile Muğla İdare Mahkemesi’ne yürüyeceklerini duyurmuştu.

İkizköylüler tarafından yapılan çağrıda şu ifadelere yer verildi:

“Bizler kömür madeni yüzünden yerinden yurdundan edilmek istenen İkizköy, Karacahisar, Çamköy köylüleri olarak; 11 Ekim’de Muğla İdare Mahkemesi’nde görülecek olan davalarımıza, Akbelen nöbet alanımızdan başlatacağımız yürüyüş ile katılacağız. Kömür madeni Akbelen’i geçerse yıllardır üzerinde yaşadığımız ve ürettiğimiz topraklarımızı, zeytinlerimizi, daha pek çok ormanımızı ve köylerimizi kaybedeceğiz. Henüz kazanmak için mücadele edeceğimiz çok şey var!

Akbelen’deki ağaçlarımızı kurtarmak için siz dostlarımızla birlikte çok direndik. Bu sırada çok sert müdahalelere maruz kaldık. Şimdi bizlere yaşatılan o zindan gibi günlerin; şiddetin, baskının, haksızlıkların hesabını hukuk önünde birlikte sorma zamanı!

11 Ekim günü; Akbelen Ormanı’nın maden işletmeciliğine tahsisinin iptali ve Maden işletme ruhsatı ve izninin iptali davalarımızın duruşmaları saat 14:00’te başlayacak. Bizler de Akbelen’den saat 8:00’de başlatacağımız yürüyüş ile mahkemeye yürüyecek, Akbelen’den ve topraklarımızdan vazgeçmeyeceğimizi göstereceğiz.

Gülgün Çolakoğlu: “İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmelidir” Gülgün Çolakoğlu: “İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmelidir”

Gelin! Biz bitti demeden bu haklı mücadelenin bitmeyeceğini, yılgınlığa düşmeyeceğimizi birlikte gösterelim. #AkbelenİçinAdalet sesini birlikte yükseltelim. Detaylarını yakında paylaşacağımız bu adalet yürüyüşünde buluşalım. Güçlü bir şekilde mahkemeye birlikte yürüyelim. Akbelen Davası topraklarımızın davası, ormanımızın davası, zeytinlerimizin davası, suyumuzun ve geleceğimizin davasıdır. Akbelen, adaletin davasıdır. Gelin bu davayı dayanışmayla birlikte büyütelim!”

(GÜZİDE KASIM)

Editör: Gazete Muğla