MUSTAFA İNCİ- Muğla’da CHP ve İYİ Parti arasında 31 Mart yerel seçimlerine kendi belediye başkan adaylarıyla seçimlere girecek. İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde CHP’ye destek verecek. Ancak 13 ilçede CHP ve İYİ Parti kendi başkan adaylarını çıkartacak. CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu “ doğru olanda buydu” dedi.

Çatırtı Bodrum’da başladı

31 Mart yerel seçimlerinde CHP ile İYİ Parti arasında seçim ittifakı yapılmıştı. İttifak anlaşmasında her iki parti kendi belediye başkanlıklarının bulunduğu ilçelerde aday çıkartmayacaklardı. Ancak Muğla’nın Bodrum ilçesinde CHP’li belediye başkanı olmasına karşın İYİ Parti  Bodrum’da Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun’u başkan adayı çıkarttı. CHP Muğla İl Başkanlığı, Bodrum İlçe Başkanlığı ve milletvekilleri genel merkeze isyan bayrağı açtı ve böyle bir şeyin söz konusu olmayacağını söylediler. Bodrum CHP’de toplu istifalar gündeme geldi. Bunun üzerine CHP ve İYİ Parti yöneticileri bir araya geldi. Muğla’da Büyükşehir Belediye Başkanlığında CHP’nin adayının desteklenmesini geri kalan 13 ilçede de her iki partinin kendi adaylarla seçime gidilmesine karar verildi.

Doğrusu buydu

MSKÜ önemli bir başarıya imza attı MSKÜ önemli bir başarıya imza attı

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu “Bodrum’da İYİ Parti’nin aday çıkartması doğru değildi. İl yönetimi olarak genel merkeze sıkıntıları ilettik. 31 Mart yerel seçimlerinde her iki parti 13 ilçede kendi belediye başkan adaylarıyla seçime gidecek” dedi.

MUSTAFA İNCİ

Editör: Gazete Muğla