Eskişehir’in Tepebaşı ilçesine bağlı Fevziçakmak Mahallesi’nde, İlahiyat Camii bahçesinde park halindeyken bir anda alevlere teslim olan minibüsün içinde bulunan 4 çocuk, cami cemaatinin müdahalesiyle son anda kurtarıldı. Çocukların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, olay yerine gelen bir kadının çocukların kurtuluşuna sevinmek yerine aracın yanmasına feryat etmesi şaşkınlık yarattı.

Minibüs Hareket Halindeyken Alev Aldı

Komiser Su Kanalına Düşerek Hayatını Kaybetti Komiser Su Kanalına Düşerek Hayatını Kaybetti

Olay, sürücü H.T.’nin aracını cami bahçesine park edip ayrılmasının ardından meydana geldi. Minibüsün içinde G.T., S.T., C.T. ve A.T. isimli yaşları küçük çocuklar bulunuyordu. Bir süre sonra araçta gaz kaçağı olduğu iddia edilen bir sebeple yangın çıktı. Alevler kısa sürede minibüsü sararken, araç aynı zamanda hareket ederek cami merdivenlerine çarparak durabildi.

Cami Cemaati Çocukları Son Anda Kurtardı

Yangını fark eden cami cemaatinden vatandaşlar hızla müdahale ederek çocukları alevlerin arasından çıkardı. G.T., S.T., C.T. ve A.T., vücutlarında kısmi yanıklarla kurtarılırken, ihbar üzerine olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın kontrol altına alınırken, minibüs tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Camide bulunan bir asansör de zarar gördü. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan çocuklar, kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı.

“Çocukların Kurtulmasına Değil, Minibüsün Yanmasına Feryat Etti”

Olay yerine gelen bir kadının, çocukların sağ salim kurtulmasına sevineceği yerde minibüsün kül olmasına feryat etmesi çevredekileri şaşkına çevirdi. Yangınla ilgili yetkililer tarafından soruşturma başlatıldı.

“Rabbim Ramazan Ayında Yardım Etti”

Olayın görgü tanıklarından Yılmaz Dedeler, minibüsün park halinde olduğu sırada alev aldığını belirterek, “Araç gaz kaçağı nedeniyle alev aldı ve ilerlemeye başladı. Cami cemaatinin yardımıyla içerideki 4 çocuğu kurtardık. Allah, Ramazan ayında yardım etti. Çocukların ikisinde hafif yanık var, diğer ikisi daha iyi durumda” dedi.

“Son Çocuğu Çıkarınca Ağlama Sesi Kesildi”

Minibüsten 3 çocuğu elleriyle kurtaran Bayram Yurdakul, yaşananları şöyle anlattı:
“Bir anda minibüsten duman yükselmeye başladı. Koşarak müdahale ettik. Bir kişi şoför koltuğundaki çocuğu çıkardı. İçeriden ağlama sesleri geliyordu. Sürgülü kapıyı açarak içeri baktım ve bir çocuğu aldım. Ses kesilmeyince diğerini de çıkardım. Üçüncü çocuğun üzerindeki battaniye tutuşmak üzereydi, onu da aldım. Ellerim de biraz yandı. Son çocuğu çıkardıktan sonra ağlama sesi tamamen kesildi. Ardından minibüs kendi kendine camiye çarparak durdu” dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, cami cemaati büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğünü belirterek, kurtarma anlarını unutamadıklarını ifade etti

Kaynak: İHA