Muğla’da sağlıkçılar ‘Yenidoğan Çetesi’ vahşetine tepki gösterdi Muğla’da sağlıkçılar ‘Yenidoğan Çetesi’ vahşetine tepki gösterdi

6’lı masanın ortaklarından Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 2.tur seçim çalışmaları kapsamında Muğla’ya geldi.
Menteşe Millet İttifakı Seçim Koordinasyon Merkezi’nde partililerle buluşan Uysal, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve millet ittifakı temsilcileriyle bir araya geldi.
Uysal, yaptığı açılamada iktidara yüklenerek, Muğla’daki millet ittifakı hâkimiyetinin yüzde 70’lere çıkabileceğini söyledi.
“HİZBULLAH’IN PARTİSİNİ MECLİSE TAŞIMAKLA SABIKASI OLANLAR MUHALEFETİ SUÇLUYOR”
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Güzel bir mücadeleyle çok uzun bir yoldan bu noktaya geldik. Eşit siyasi rekabet imkanlarımız yok, biliyoruz. Tüm bunlara rağmen demokratik mücadelemizi en zirveye çıkarmak için hep birlikte çaba gösteriyoruz. Bu büyük milletin tarihinde bir buhran dönemidir. Nasıl Osmanlıda adına fetret devri demişsek, onun misali. Buhran dönemi olmasının sebebi, kendi içinden çıkıp milletten oy alıp bu ülkenin aleyhine sistemli ve programlı çalışan iktidara bir sürü şey söylenir. Bilerek ve isteyerek bu ülkenin kaynaklarını, doğal varlığını, ülkenin topraklarını yağmalayacağı düşünülebilir mi? Milyonlar böyle intihar eder. İnsanımızı uyandırmak mecburiyetindeyiz. FETÖ ile PKK ile İzbullah’ın partisini meclise taşımakla sabıkası olanlar muhalefeti suçluyor. Bu süreçten itibaren biz hep doğruyu anlatalım. Hepimiz kanımıza dokunan ithamlara karşı dişe diş aynı şekilde cevap vermek zorundayız.”
“MUĞLA’MIZIN BUNU BAŞARABİLECEĞİNE İNANIYORUM”
Uysal, Muğla’daki millet ittfakı hakimiyetinin yüzde 70’lere çıkabileceğini belirterek, “Az bir zaman kaldı. Muğla’mız zaten tavrını, iradesini ortaya koymuştur. Hakimiyetimizi yüzde 70’lere çıkarma ihtimalini ben görüyorum. Buranın toplumsal ve siyasal iklimi bunu başarmamıza imkan veriyor. Genel seçim rekabeti, siyasi rekabet kimi zaman enerjimizin düştüğü yerler oluyor ister istemez. Muğla’mızın bunu başarabileceğine inanıyorum” diye konuştu.
“BİZ KAYBETMEDİK, KAYBEDEN AKP”
Gültein Uysal, açıklamasına şu şekilde devam etti:
“Biz nereden geldiğimizi biliyoruz. Bilmeyenlere inat, işkal kuvveti gibi bu ülkeyi yağmalayanlara inat, yolsuzlukların sistematik bir hale geldiği bugün, bir çığlığı milyonlarla buluşturma mecburiyetimiz var. Kaybeden AKP. Muhalefetin toplamı Cumhur İttifakının toplamından fazla. Türkiye’de bu keyfi rejime toplumun yüzde 65’i itiraz ediyor. Dini, milli ve demokrasimizin değerlerini suiistimal ederek, 20 yıldır iktidarda olup bugün millet önünde söyleyecek sözleri yok. Türkiye’ye çökerttikleri ekonomiyi düzeltmeyi vaat ediyorlar. Yarın bankalara gidelim bakalım. Seçim sonrası göreceğiz. Aklımızla zorumuz mu var bu ülkede faiz düşmesin diye. Ekonomi sadece bir tane veriden ibaret değil. Diplomasi olmayanlar ekonomistim diyerek 85 milyonun üzerinden kobay muamelesi yapmaya kalkarsa, bu sonuçla karşı karşıya kalırız. Milletimizi uyarmak mecburiyetindeyiz.”
“BU SEÇİM KADINLARIN SEÇİMİDİR”
“Bu kısa zamanda var olan seçmen kitlemizi mobilize etmek durumundayız. Bu seçim kadınların seçimidir. Geleceği çalınan onlar çünkü. Dünümüzü çalanlara, yarınlarımızı çaldıracak mıyız? Bütün mesele bu. Vereceğimiz karar budur. Netice alabilmek için her şeyin seferber edildiği, onlar kendilerini kurtarsın isterse bu Türkiye yansın diyerek bunu göze almış karşıda çarpık bir zihniyet var. Toplumsal şuuru yükseltmek zorundayız.”
“13.CUMHURBAŞKANINI KEMAL KILIÇDAROĞLU YAPACAĞIMIZA EMİNİM”
“2.tur yakın siyasi tarihimizde alışık olmadığımız bir durum olduğu için biraz tansiyonun düştüğünü görüyorum. Tansiyonu tekrar zıplatmalıyız. Özellikle mukayeseli üstünlüğümüzün olduğu Muğla gibi bir şehirde ve belli illerimizde bu farkı açmalıyız. 28 Mayıs’ta başarıya ereceğimizi ve Türkiye’nin 13.Cumhurbaşkanını Kemal Kılıçdaroğlu yapacağımıza eminim. Aynı kararlılıkla yürümek mecburiyetindeyiz. Muğla’da her zaman gelip gittiğim illerden bir tanesi. Ben Osman başkanıma teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi muhalefetin elinde olmasa vay Muğla’nın haline. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Kötü niyetli bir yönetim var. O yüzden buhran dönemi diyorum. Hırsız evin içinde olunca kapı kilit tutmaz diye bir tabir vardır. Türkiye Cumhuriyeti devleti bu arkadaşların devleti değil. Bu ülkenin geçmişe ne küfrettireceğiz ne de hakaret ettireceğiz.”

(GÜZIDE KASIM)

Editör: Gazete Muğla