Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan, İngiliz vatandaşların da yerleşik olarak yaşadığı Güllük Mahallesi sivrisineğe teslim oldu. Güllük’te yaşayan vatandaşlar, halk sağlığını tehdit eden sorun konusunda önlem alınmasını istedi.

Milas’ın turistik mahallelerinden biri olan ve her yıl binlerce turistin tercih ettiği Güllük, son günlerde sivrisinek istilasıyla karşı karşıya kaldı. Büyükşehir Yasası’ndan önce, Güllük Belediyesi zamanında 12 ay boyunca yapılan etkili mücadele sonucunda neredeyse bitme noktasına gelen sivrisinek sorunu yeniden hortladı.

Milas Örtüaltı Topraksız Tarım OTB Bir Kez Daha Gündemde Milas Örtüaltı Topraksız Tarım OTB Bir Kez Daha Gündemde

Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından Güllük Belediyesinin kapanmasıyla sona eren ilaçlama, sivrisineğin yeniden artmasına neden oldu.

“BÜYÜKŞEHRİN İHMALİ VAR”

Muğla Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluğu altına giren haşere ile mücadele konusunda gerekli çalışmaların yapılmadığını belirten vatandaşlar, “Muğla Büyükşehir Belediyesi, yetki ve sorumluluğunda olmasına rağmen Güllük’te haşereyle mücadele çalışmasını tam olarak uygulamıyor. Kış aylarında neredeyse hiç yapılmayan ilaçlama yaz sezonuna girildiği son 20 gündür yapılamaya başlandı. Akşam saatlerinde tek araba ile yapılan ilaçlama yetersiz kalırken halk sineklerin saldırısı sonucu mağdur duruma düşüyor. Özellikle yabancı turistlerin bir gün kaldıktan sonra turizm beldesini sinek yüzünden terk etmesi mahalle esnafının da tepkisini çekiyor.” diye konuştu.

HALK SAĞLIĞI TEHLİKEDE!

Dünya genelinde en fazla insan öldüren canlının sivrisinekler olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, sivrisineklerin halk sağlığını tehdit ettiğine dikkat çekerek, “Sivrisineklerin tehlikeli canlılar olduğunu görebilmek için insanlık tarihine bakmak yeterli! Geçmişte sivrisineklerin taşıdığı mikroplara maruz kalan insanlar hayatlarından oldu. Güllük’teki sinek istilasının sonunda da ciddi sağlık sorunları yaşanabilir. Böyle bir felaketin yaşanmaması için yetkili mercileri göreve davet ediyoruz.” dedi.

ESNAFTAN SİNEK KOVUCU HİZMETİ

Öte yandan işletmelerinde müşterilerin

kullanması için sivrisinek kovucu losyonlar bulunduran mahalle esnafları, “Güllük Belediyesi zamanında 12 ay boyunca etkili şekilde yapılan mücadele Büyükşehir olduktan sonra neredeyse durduruldu. Şimdi tek araçla sadece akşamları ilaçlama yapılıyor, bunun da bir etkisi olmuyor. Sivrisinekle mücadelede başarı kriterinin yıl boyu mücadele olduğu herkes tarafından bilinmesine karşın, bu eksik uygulamadan bir sonuç beklemek hayal oluyor. Kış aylarında zaten Güllük’te iş yapamıyoruz. Yaz sezonu boyunca yaklaşık 3 ay iş yapıp para kazanma şansımız var. Bunu da sivrisinek yüzünde yapamıyoruz. Yetkililerden bu soruna bir çözüm bulmasını bekliyoruz.” şeklinde açıklamada bulundular.

Editör: Gazete Muğla