Güllük Yat Limanı için nihai karar verildi

Güllük Yat Limanı için nihai karar verildi
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Milas İlçesi Güllük Mahallesi’nde ICC Güllük Marina İşletmeciliği A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Güllük Yat Limanı” projesi için nihai karar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından duyuruldu. İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) tarafından incelenerek son şekli verilen, rapor halkın görüş ve önerilerini almak üzere Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde 10 takvim günü görüşe açıldı.

ICC Güllük Marina İşletmeciliği A.Ş. tarafından, Milas’ın Güllük Mahallesi, 301 ada, 1 nolu parsel üzerinde, denizde en fazla 260 yat bağlama kapasitesine sahip “Güllük Yat Limanı” projesi yatırımı planlanıyor.

Projenin ÇED süreci 2 Şubat 2023’te başlatılmıştı. Güllük Yat Limanı” projesi için nihai karar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından duyuruldu. İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) tarafından incelenerek son şekli verilen, rapor halkın görüş ve önerilerini almak üzere Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde 10 takvim günü görüşe açıldı.

ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre; Milas’ın Güllük Mahallesi, 301 ada, 1 nolu parselde Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş. (TDİ)’ye ait 173,2 metre uzunluğunda iki yanaşma yeri, 1 adet iskele ve 4 bin 234 m² taş dolgu alanı bulunuyor. Planlanan proje kapsamında mevcut durumda bulunan iskele sökülerek kaldırılacak 4 bin 234 m² taş dolgu alanı ise korunacak. Sökülecek yapıların yerine; 325 m Ana Dalgakıran, 156 m Tali Dalgakıran, toplam 967 m Yüzer İskele (4 Yüzer İskele, Ana Yüzer İskele ve Kıyıya Paralel Yüzer İskele), 120 m Sahil Güvenlik İskelesi, toplam 4 bin 357 m² Rıhtım (Rıhtım 1 ve Rıhtım 2) inşa edilmesi planlanıyor. Planlanan iskelelerin denize olan uzantısının bitim noktasında deniz 14 m, dalgakıranların denize olan bitim noktasında ise deniz 17 m derinlikte.

Bu haber toplam 51 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.