Gram altını olan köşeyi dönecek: Kuyumcular bu rakama hazırlıklı olun dedi

Gram altını olan köşeyi dönecek: Kuyumcular bu rakama hazırlıklı olun dedi
Kuyumcuların altın fiyatlarına dair uyarısı dikkat çekiyor. 2024 yılında gram altının 2,500 TL seviyesine yükselebileceği tahmin ediliyor. Altın yatırımcıları, gelecek yıl için bu yükseliş beklentisini göz önünde bulundurmalı.

Kuyumcu esnafından gelen uzman görüşleri, 2024 yılı için altın fiyatlarında yükseliş beklentisi uyarısı yapıyor. Erhan Şakar ve benzeri sektör liderleri, 2024'te gram altının 2,500 TL seviyesine kadar çıkabileceğini tahmin ediyor. Şakar, Ortadoğu'daki çatışmaların altın fiyatları üzerinde olumlu bir etki yaratabileceğini ve altının son 10 yılda büyük bir artış gösterdiğini belirtiyor.

Çeyrek altın ve gram altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 3 Kasım 2023 güncel altın satış fiyatları - Son Dakika Ekonomi Haberleri | NTV Haber

Sektörün önde gelen isimlerinden Erhan Şakar, 2024 yılında gram altının fiyatının yaklaşık 2,500 TL seviyesine yükselebileceğini tahmin etti. Şakar, Ortadoğu'da devam eden çatışmaların altın fiyatlarını olumlu yönde etkileyebileceğini, son 10 yılda altının 10 kat arttığını ve yükseliş trendinin sürdüğünü belirtti.

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 440,5 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 714 lira, Cumhuriyet altını 2.920 liradan satılıyor.

Diğer bir uzman Zekeriya Tonyalı ise benzer görüşü paylaştı. Tonyalı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının altına etki edebileceğini, küresel belirsizlik ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle gram altının 2,000 TL'nin üzerine çıkabileceğini, hatta 2,300-2,500 TL arasında değişebileceğini ifade etti.

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 26 Aralık 2022 güncel altın kuru fiyatları - Son Dakika Ekonomi Haberleri | NTV Haber

Uzmanlar, altının güvenli bir yatırım aracı olmaya devam ettiğini ve yatırımcıları mahcup etmeyeceğini vurguladı. Ancak altın fiyatlarını tahmin etmenin zor olduğu, çok sayıda faktörün etkisinin bulunduğu belirtildi. Yatırımcıların, uzman görüşlerine ek olarak piyasa koşullarını yakından takip etmeleri önerildi.

NOT: Bu haber bir yatırım tavsiyesi değildir.

Bu haber toplam 17785 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum