Gram altın sil baştan: Yeni tahminle buraya kadar çıkması bekleniyor

Gram altın sil baştan: Yeni tahminle buraya kadar çıkması bekleniyor
Altın fiyatları konusunda söz sahibi Hatice Kolçak, Amerika'nın enflasyon beklentilerinin gram altın fiyatları üzerindeki etkilerini açıkladı. Kolçak'ın 2024 için yaptığı tahminlere göre, gram altın rekor seviyelere yükselecek.

Altın fiyatlarının önde gelen analistlerinden Hatice Kolçak, ABD'nin ekonomik göstergelerinin altın piyasasını nasıl etkileyebileceğini değerlendirdi. Enflasyon ve Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerinin altın yatırımcılarına yön vereceği bir döneme girerken, Kolçak'ın analizi piyasada dikkatle takip ediliyor.

O yatırım aracı çakıldı, büyük kriz kapıda! Ünlü ekonomist Hatice Kolçak: “Euro düştü, tehlike çanları çalıyor!” - Medyabar

Kolçak, bu hafta Salı ve Çarşamba günlerinin altın piyasası için oldukça önemli olduğunu belirtti. 14 Kasım Salı günü saat 16:30'da Amerika'nın enflasyon rakamlarının, 15 Kasım Çarşamba günü ise saat 16:30'da Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE)'nin açıklanacağını ifade etti. ABD'nin enflasyon beklentisinin %4.1 olduğunu, aylık olarak ise %0.3 ve manşet enflasyonun aylık %0.1 olduğunu açıkladı.

ALIM FIRSATI OLUR DEDİ

Kolçak, eldeki verilere göre ABD'nin enflasyon rakamlarının yukarı yönlü seyredeceğini öngördü ve enflasyonun beklentilerin üstünde çıkması durumunda altında alım fırsatının doğabileceğini belirtti.

ÖNEMLİ! Hiperenflasyonda 2. dalga, dev-alüsyon!! - YouTube

Kolçak'a göre, 2024 yılında altın fiyatlarının yükselişe geçmesi bekleniyor. Kendi yaptığı hesaplamalara göre, gram altın fiyatlarının 2.500 - 3.000 Türk Lirası aralığında olabileceğini, hatta 3.150 TL üzerine çıkma ihtimalinin de olduğunu ifade etti. Ons altın için 2.070 dolar seviyelerinin önümüzdeki yıl kırılma ihtimalinin bulunduğunu belirtti.

Altın fiyatları ne zaman yükselecek?' sorusuna Hatice Kolçak'tan net yanıt geldi!

Kolçak, küresel piyasaların belirsizliğinin altın fiyatlarını destekleyeceğini ve 2024 yılında gram altın fiyatlarının artarak devam edeceğini düşündüğünü belirtti. Daha yüksek bir enflasyon olması durumunda, 1.900-1.920 dolarlar altın için önemli destek noktaları olarak öne çıkacak. Düşük bir enflasyon gelmesi durumunda ise altında yukarı yönlü hareketler bekleniyor ve ilk hedefin 1.960 dolar seviyesi olacağını ifade etti.

ALTIN ROKETLEDİ!! - YouTube

Kolçak'ın tahminlerine göre, 2024 yılı altın yatırımcıları için oldukça hareketli geçecek. Yatırımcıların, küresel ekonomik gelişmeleri ve piyasa trendlerini yakından takip etmesi gerekecek. Altın fiyatlarının geleceği, küresel piyasalardaki belirsizlikler ve makroekonomik göstergelerle doğrudan ilişkili olacak. Bu nedenle, yatırımcıların bilinçli ve araştırmaya dayalı kararlar alması büyük önem taşıyor.

Bu haber toplam 12207 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.