Hayvanseverler Ula'nın Gökova Mahallesinde Sokak hayvanlarının zehirlenerek öldürüldüğünü İddia ederek yetkilileri göreve çağırmışlardı.

Alınan bilgiye Gökova Mahallesindeki kahve önündeki sokak köpeklerinin zehirlenerek öldürüldüğünü iddia eden hayvanseverler, Ula Belediyesi ile yetkilileri göreve çağırmışlardı. Dün gece yaşanan olay sonrasında Jandarma ve Ula Belediyesi Zabıta ekipleri, Gökova Mahallesine gelerek köpeklerin zehirlendiği öne sürülen noktada incelemelerde bulunmuşlardı.

Gürültüye tepki gösteren şahıs 12 yaşındaki çocuğu dövdü Gürültüye tepki gösteren şahıs 12 yaşındaki çocuğu dövdü

Bölgeye gelen jandarma ekiplerinin sokak köpeklerinin öldürülmesiyle ilgili olarak Ula İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri ile bilgi vererek konunun aydınlatılması için soruşturma başlattığı öğrenildi.

HAYVAN HASTANESİ: KÖPEKLER ZEHİRLENMİŞ

Gökova Mahallesi Muhtarı Ulaş Bavut ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yaşananları şöyle anlattı:

"Dün gece 01:32 ‘ de Hale Gökovalı, arkadaşımızdan gelen telefonla 1 sevimli dostumuz köpeğimizin zehir almış olabileceği ihbarını aldım ve 01:33’da Ula Belediyesi zabıtası arkadaşımıza durumu bildirdim.. Gece onların verdiği mücadelenin boyutunu bugün öğleye doğru öğrendiğim andan itibaren Akyaka Karakol komutanımızla ve Hayvan Hastanesi ile irtibata geçerek Jandarma personeli arkadaşlarla ve Ula Belediye Başkanımız Mehmet Caner ile birlikte bizzat bölgedeki işletmelerdeki ve kurumlardaki kameraları tek tek dakika dakika inceledik ve maalesef çok ciddi bir şey elde edemedik.. Bir ölü bölgede kayıt alınamayan bir yerde yoğunlaşıyoruz fakat bugün sabahtan itibaren tekrar yoğun bir inceleme içinde olacağız. Maalesef ki 2 kaybımız var.

Hayvan Hastanesinden talebim üzerine ölüm raporunda olayın zehirlenme vakası olduğu netleşti ancak yarın Savcılıktan otopsi izni çıkarsa daha net bulgular elde edeceğimizi düşünüyorum. Bu olayı kesinlikle kabul etmiyoruz ve Şiddetle kınıyoruz. Ula Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Caner’de olayın çözülmesi için ne yapılması gerekiyorsa sonuna kadar mücadele edeceğini belirtti ve hep birlikte mücadelemizi sürdürüyoruz.. Duyarlı bütün dostlara teşekkür ediyor , yeni bir katliam yaşanmaması umuduyla hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Editör: Esin Inci