GOFİ Pet Shop, sokak hayvanlarını unutmayarak duyarlı bir projeye imza attı. Sokak hayvanları için ‘askıda mama’ projesi başlatan GOFİ Pet Shop İşletme Sahibi Enver Erkaleli, “Bu projeyi Muğla’da daha yaygın bir hale getirmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Sinem Korkmaz

Sarı Ceketli Mühendis vefatının 19. yılında anıldı Sarı Ceketli Mühendis vefatının 19. yılında anıldı

Muğla’nın Menteşe İlçesi Emirbeyazıt Mahallesi Etem Serim Sokak Hamdi Hafız apartmanında faaliyet gösteren GOFİ Pet Shop, sokak hayvanları için askıda mama projesi başlattı. Yaptıkları duyarlı proje ile büyük ilgi gören işletme, sokak hayvanlarına mamaların daha kolay ulaşabilmesi için böyle bir proje yaptıklarını belirtti.

GOFİ Pet Shop’tan ‘askıda mama’ projesi

GOFİ Pet Shop işletme sahibi Enver Erkaleli,“Muğla’da askıda mama projesi yapıyoruz. Muğla’da ilk defa bizim tarafımızdan yapılan bir proje. Askıda ekmek projeleri var. Biz mama dağıtımını daha kolay bir hale getirerek askıda mama yaptık. İnsanlar mama alıp dağıtmak ya da istediğinde bir sokak hayvanına denk gelmek zor olabiliyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi bu konuda baya iyi çalışmalar yapıyor. Bizde bu olayı daha kolay bir hale getirerek minimum 10 liralık bağışlarla sokak hayvanlarını besliyoruz. Şu şekilde oluyor, örneğin A kişisi bize 10 liralık bir bağış yapıyor bizde o parayla sokaktaki herhangi bir hayvanı besliyoruz. Arada ki güveni de şu şekilde sağlıyoruz, örneğin bir kediyi ve ya köpeği beslerken bağışçının adını ve soyadını söyleyerek bir video çekiyoruz. Buda bağışçılarla aramızdaki güveni sağlıyor. Zaten biz işletme olarak sokak hayvanları olarak elimizden geldiğince bir şeyler yapıyoruz. Belirli günlerde mama fiyatlarımızı aşağıya çekiyoruz. Artı kendimizde haftalık 300-400 liralık düzenli olarak bağış yapıyoruz. Bu projeyi Muğla’da daha yaygın bir hale getirmek istiyoruz. Sokak hayvanlarına daha fazla duyarlı olarak yardım etmek istiyoruz. Özellikle bu soğuk aylarda sokak hayvanları dışarıda yiyecek bir şeyler bulamıyor. Bu sadece sokak hayvanları için yapılan bir proje bizim buradan herhangi bir maddi beklentimiz yok. Buradaki tek amacımız sokakta yaşayan hayvanlara biraz daha duyarlı olunması. Bunun için askıda mama projemize katkı sağlamak isteyen herkesi bekliyoruz” dedi.

Editör: Gazete Muğla