GÖCEK KOYLARINDA, “KAÇAK YAPILAŞMA” VE ATIK DENETİMİ

 HABER MÜDÜRÜ
Muğla Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, Dünyaca ünlü Fethiye’deki Göcek koylarında Drone yardımıyla havadan ve karadan “Kaçak yapı, imar ve deniz kirliliği denetimi” yaptı.

Muğla Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, Dünyaca ünlü Fethiye’deki Göcek koylarında Drone yardımıyla havadan ve karadan “Kaçak yapı, imar ve deniz kirliliği denetimi” yaptı.

Muğla Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Müdürü Ömer Bolat, yaz sezonu öncesinde müdürlük olarak Muğla genelinde kaçak yapılaş ve deniz kirliliği ile mücadele de kararlı olduklarını belirterek “Ekiplerimiz Göcek bölgesinde 10 koyda, havadan ve karadan inceleme yaptı. Turizm Cenneti Göcek’te kaçak yapı, imar ve deniz kirliliğine izin vermeyeceğiz. Tabiat Varlıkları, Çevre ve imar kanunu kapsamında incelemeler gerçekleştiriyoruz. Özellikle bölgeki doğal ve tarihi SİT alanları ile ilgili aralıksız denetim yapıyoruz” dedi.

whatsapp-image-2024-05-04-at-09-20-25.jpeg

10 KOYDA HAVADAN VE KARADAN İNCELEME

Muğla Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, Dünyaca ünlü Fethiye’deki Göcek’te bulunan Boynuzbükü, Kille, Sıralıkbük, Sarsala, Hamam, Göbün koylarınında aralarında bulunduğu 10 koyda ve 50’den fazla teknede drone yardımıyla havadan ve karadan “Kaçak yapı, imar ve deniz kirliliği denetimi” yaptı. Koylarda demirleyen teknelerin denizi kirletip kirletmediği kontrol edildi ve gerekli uyarılar yapıldı.

whatsapp-image-2024-05-04-at-09-20-23.jpeg

KAÇAK YAPILAR HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

İmar kanunu kapsamında denetimler gerçekleştiren ekipler, koylarda kaçak olarak yapıldığı tespit edilen iskele, baraka gibi yapılar hakkında işlem yaptı. Özellikle koylardaki doğal SİT alanları üzerinde kaçak yapılaşma olup olmadığı kontol edildi. İmar kanunu kapsamında kaçak olduğu tespit edilen yapıların yıkım işlemi için Fethiye Belediyesine yazı yazılacağı öğrenildi.

8’İNCİ ASBOT BOT GÖCEK LİMANINA

Denizcilik Genel Müdürlüğü ASBOT Projesi kapsamında 8’inci Liman Kontrol Botu’nu Göcek Liman Başkanlığına teslim etti. Teslim edilen bot Göcek Limanında denetimlerde görev yapacak.
Emniyet ve asayiş faaliyetlerine katkı sağlamak amacı ile tasarlanan ve üretilen ASBOT yeni nesil dizaynı sayesinde zorlu görevlerde yüksek başarı gösteren yardımcı karakol botu olarak tanımlanıyor. Türk Loydu tarafından klaslanan ASBOT, yüksek başarısının yanında maliyet etkin bir proje olmakla da öne çıkıyor. Bot halen Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından da kullanılıyor.

Bu haber toplam 136 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.