Diyabet hastalığı nedeniyle ameliyat olan Murat Polat farklı bir doktora başvurduktan sonra şok edici bir gerçekle karşılaştı. Daha önce çekilen MR sonucu ile ilgili kendisine verilen bilgi yanlıştı ve mide ameliyatı sırasında midenin yarısı alınmıştı. 5 yıllık bir iyileşme süreci olduğu belirtilen hasta, yaşadığı mağduriyet üzerine hastaneyi ve doktoru şikayet etti.

Ev ve iş yerlerine baskın! Gözaltılar var Ev ve iş yerlerine baskın! Gözaltılar var

Murat Polat, ameliyat öncesi 81 kilo iken, 6 ay gibi kısa bir sürede 64 kiloya düştüğünü belirtti. Yaşadığı sağlık sorunları ve psikolojik travma nedeniyle büyük zorluklar yaşadığını ifade eden hasta, "Sağlık bakanlığının bu tarz insan sağlığını bozan işletmelere ve böyle şarlatan doktorlara izin vermemesi" diyerek tepkisini dile getirdi.

Ş Ş Ş

Hastane yetkilileri ise yaşanan hatayı kabul ederek, tedavi masraflarını karşılayacaklarını ve hastaya para vereceklerini teklif etti. Ancak hasta, bu teklifi kabul etmedi. Ayrıca ameliyat ücretinin, hiçbir resmi evrak olmadan elden alındığı ve sadece bir boş kağıda yazılmış bir makbuz verildiği iddia edildi.

Kaynak: iha